Jasmin Sarjos tähyää kansainvälisille areenoille

(Kuva: Anssi Hypen)

Ratamoottoripyöräilyn SM-kauden finaali ajetaan tulevana viikonloppuna Virtasalmen Motoparkissa. Viivalle asettuu myös Superstock 600 -luokassa kisaava Jasmin Sarjos, jolla on mielenkiintoisia suunnitelmia ensi kauden suhteen.

Kahdeksatta vuottaan ratamoottoripyöräilyn parissa kisaava Jasmin Sarjos lähti kauteen 2017 toiveikkain odotuksin. Edellisvuodelta plakkarissa oli uran ensimmäinen podiumisjoitus ja kauden lopputuloksissa lupaava viides sija. Kaikki ei kuitenkaan lähtenyt sujumaan kuin tanssi.

– Kausi alkoi vähän huonosti, kun ekassa osakilpailussa menin sadekelillä nurin aika-ajossa sekä kisassa. Lauantain kisassa sattuneessa kaadossa pyörä meni niin huonoon kuntoon, että yrityksistä huolimatta sillä ei voinut ajaa toista lähtöä ollenkaan. Kaadosta aiheutuneista tekniikkaongelmista kärsin vielä hetken tuon avausviikonlopun jälkeenkin, Sarjos muistelee toukokuussa Botniaringillä ajettua kauden avausta.

Kun kauden kolmas osakilpailuviikonloppu koitti elokuun alussa Alastarolla, tunsi Sarjos ajamisensa olevan vihdoin omalla tasolla.

– Sijoitukset eivät kuitenkaan ole olleet ihan sitä, mitä tältä kaudelta lähdin hakemaan, toteaa nyt pisteissä kuudentena oleva nainen.

Sarjos ei ole ajaja, joka tyytyisi podiumin ulkopuolisiin sijoituksiin, vaikka hän onkin herättänyt taidoillaan ihmetystä kovien mieskisaajien joukossa. Nyt onkin aika kääntää uusi lehti.

– Ajaminen on junnannut samalla tasolla jo jokusen aikaa, ja olen tällä hetkellä tilanteessa, jossa näen ainoaksi mahdollisuudeksi kokeilla jotain uutta ja hypätä uusien haasteiden pariin.

Lokakuussa 31 vuotta täyttävä nainen suunnittelee siirtyvänsä ensi kaudeksi Yamaha R6 Dunlop Cupiin, jota ajetaan pääasiassa Saksan IDM-sarjan yhteydessä.

– Uskon Yamaha R6 Cupin avaavan uudenlaisia mahdollisuuksia kehittää omaa tekemistä ja päästä ajamaan tiiviimmin kilpaa joka kisoissa. Toki ajatus minulle uusista, nopeista ja kansainvälisemmän tason radoista houkuttaa ja Saksa on ollut jo useamman vuoden minulla haaveena seuraavaksi askeleeksi urallani.

Yamaha Cup on sarjana kohtuullinen kustannuksiltaan ja tasaväkinen kalusto sekä runsaat osallistujamäärät tarjoavat hyvän mahdollisuuden kehittyä kilpailijana ja keskittyä ajotaitojen hiomiseen.

Ennen uusia haasteista on kuitenkin aika keskittyä SM-kauden finaaliin.

– Viimeiseen SM-osakilpailuun lähden hyvillä mielin, itseasiassa viime kerrasta jäi sen verran hampaankoloon, että malttamattomana odotan jo pääsyä takaisin pyörän selkään! Motoparkin jälkeen suunnitteilla on vielä harjoitusmatka Saksaan ensi kautta silmällä pitäen, joten kausi ei onneksi ihan vielä ole osaltani päätöksessä.

(Teksti: Moottoriurheilutv)

Uusin numero