Japanin GP: Dovizioso kavensi etumatkaa Marqueziin – Ajo Motorsportin kuljettaja toinen Moto3-luokassa

Andrea Dovizioso, Ducati
(Kuva: motogp.com)

Japanin Grand Prix ajettiin viileän sateisessa säässä Motegin radalla. MotoGP-luokassa italialainen Ducati-kuljettaja Andrea Dovizioso nousi voitollaan 11 pisteen päähän Marc Marquezia. Moto2-luokan valtias oli Alex Marquez. Moto3-luokassa Italian sadesään spesialisti Romano Fenati ajoi kymmenennen voittonsa. Ajo Motorsportin kuljettaja nousi ensimmäisen kerran palkintopallille Moto3-luokassa tällä kaudella. Aki Ajo oli tyytyväinen tiiminsä Moto3-tulokseen.

MotoGP-luokassa tiukassa voittotaistelussa viimeisellä kierroksella olivat Marquez ja Dovizioso. Ruutulipulla Dovizioso oli niukasti espanjalaista edellä. Ducatin Danilo Petrucci ajoi kolmanneksi. Märällä radalla kaatui kuusi kuljettajaa, joukossa Valentino Rossi.

Kun kaudesta on jäljellä kolme osakilpailua, Marquezin ja Dovizioson jälkeen kolmantena oleva Yamahan Maverick Vinales on 41 pistettä kärkeä takana.

Moto2-luokassa Ajon portugalilaisajaja Miguel Oliveira taistelee mitalisijoista. Oliveira sijoittui Japanissa seitsemänneksi seitsemän ja puoli sekuntia voittajan takana. Ykkösenä ajoi ruutulipulle Espanjan Alex Marquez, jolle Xavi Vierge jäi vajaat puolitoista sekuntia. Ajo Motorsportin Brad Binder kaatui joutuen keskeyttämään.

Miguel Oliveira (44)
(Kuva: Ajo Motorsport)

MM-taulukossa Italian Franco Morbidelli johtaa 24 pisteellä Sveitsin Thomas Luthiin. Marquez on kolmantena. Oliveira on neljäntenä 14 pistettä Marquezia jäljessä.

Moto3-luokassa palkintopallille nousivat kolmella eri merkillä ajavat italialaiset kuljettajat. Fenatilla on allaan Honda, jolle Ajo Motorsport KTM-kuljettaja Niccolo Antonelli hävisi reilut neljä sekuntia. Mahindra-ajaja Marco Bezzecchi oli kolmas. Ajon Bo Bendsneyder näki ruutulipun yhdeksäntenä. Patrik Pulkkinen oli maalissa sijalla 22.

Niccolo Antonelli, KTM

Aki Ajo oli tyytyväinen saatuaan tiimin kuljettajan vihdoin palkintopallille tällä kaudella Moto3-luokassa.

– Tämä vuosi on ollut erittäin rankka meille pikkuluokassa. Näimme jo edellisissä kilpailuissa, että olemme kehittyneet ja ottaneet askeleita eteenpäin, mikä oli hyvä juttu itseluottamuksellemme ja motivaatiollemme.

MotoGP-sarjan tiivis kaukoturnee jatkuu viikon kuluttua 22. lokakuuta Australian Phillip Islandilla.