Jännityksentäyteinen MotoGP Misanossa

Paalupaikka, voitto Tissot Sprintissä ja sunnuntain Grand Prixissä. Jorge Martinin (Prima Pramac Racing) viikonloppu ei olisi voinut sujua paremmin. Voittomarginaali kakkoseksi sijoittuneeseen Marco Bezzecchiin (Mooney VR46 Racing Team) oli 1,3 sekuntia, ja Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) minimoi tappion ottamalla tuiki tärkeän kolmospaikan.

Martin otti sprinttikisan tapaan täydellisen lähdön saaden peräänsä Bezzecchin ja Bangaian. Villillä kortilla kilpaillut KTM-testikuljettaja Dani Pedrosa (Red Bull KTM Factory Racing) irtosi myös hyvin ruudukosta ja oli startin jälkeen neljäntenä. Bagnaia ohitti Bezzecchin kolmosmutkassa ja otti Martinin välittömästi tähtäimeensä.

Erona lauantain kilpailuun Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) oli hyvässä vauhdissa startista alkaen ja oli toisen kierroksen alussa noussut neljänneksi alkaen ajaa Martinia, Bagnaiaa ja Bezzecchiä takaa.

Edessä nähtiin jännittävää taistelua jo kilpailun alkuvaiheessa. Kärkikolmikko oli aivan kiinni toisissaan ja Binder heistä 0,7 sekuntia jäljessä, kun viides kierros oli alkamassa. Kuudennella kierroksella Bezzecchi ohitti Peccon mutkassa 8, mutta aivan edellisen kierroksen tapaan ajautui leveäksi mutkassa 10 mahdollistaen maailmanmestarille sijoituksensa palauttamisen. Seurauksena Martin sai hieman – 0,3 sekuntia – tilaa hengittää. Samaan aikaan Binder ajoi nopeammin kuin yksikään hänen edellään ollut kuljettaja.

Katastrofi oli kuitenkin edessä kierroksella 8. Tiukassa oikealle kääntyvässä mutkassa 14 KTM-tähti menetti toiveensa palkintopallisijoituksesta kaatoon ja Pedrosa oli nyt KTM-kuljettajista ensimmäisenä 1,5 sekuntia kärkiryhmästä perässä. KTM:n viikonloppu synkkeni entisestään, kun Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing) kolaroi itsensä ulos radalta Michele Pirron (Aruba.it Racing) kanssa.

Kierroksella 12 Pedrosa löysi uuden vaihteen, ja kun kilpailua oli jäljellä 15 kierrosta, hän oli vain 0,6 sekuntia Bezzecchiä perässä. Äärimmäinen nopeus hiipui pian sen jälkeen ja ero vakiintui reiluun sekuntiin. Myös kärjessä Martin sai venytettyä johtonsa ensi kertaa toiselle sekunnille. Bezzecchi etsi kärsimättömänä ohituspaikkaa Bagnaian perässä ja tilaisuus tuli mutkassa 8, kun kilpailua oli jäljellä 10 kierrosta. Martinin johto oli tässä vaiheessa jo 2,2 sekuntia.

Bagnaia alkoi hiipua, mutta Pedrosalla oli yhä vauhti päällä. Kaksikon ero oli 0,7 sekuntia ja heidän perässään heljän sekunnin päässä seurasivat Maverick Viñales (Aprilia Racing) ja Marc Marquez (Repsol Honda Team). Kilpailua oli jäljellä kuusi kierrosta ja jännityksen kohteena oli, kykenisikö Bagnaia vastustelemaan Pedrosan hyökkäystä ja varmistamaan 16 arvokasta sarjapistettä.

Bagnaian etumatka oli 0,6 sekuntia, kun jäljellä oli neljä kierrosta. Bezzecchi oli kelannut Martinin etumatkan vajaaseen pariin sekuntiin, mutta aika oli loppumassa ja jälkimmäinen näytti hallitsevan tilannetta täysin matkallaan kohti täydellistä viikonloppua.

Kun jäljellä oli kaksi kierrosta, Pedrosa oli aivan Bagnaian kannassa. Edellä ajavan saavuttaminen on yksi asia, mutta ohittaminen on aivan uusi haasteensa. Bagnaia onnistuikin säilyttämään kolmospaikkansa, eikä Martin tehnyt ratkaisevaa virhettä ja onnistui kruunaamaan upean viikonloppuna. Käsivammastaan huolimatta kakkoseksi sijoittunut Bezzecchi onnistui sijoituksellaan saavuttamaan Bagnaiaa mestaruustaistelussa.

Pedrosa ohitti ruutulipun 0,6 sekuntia Bagnaian jälkeen osoittaen jälleen, miksi hän on MotoGP:n legenda. Viidenneksi sijoittui Viñales, noin 6 sekuntia Pedrosaa perässä.

Kuudenneksi kiireisin oli Miguel Oliveira (CryptoDATA RNF MotoGP Team) ennen Marc Marquezia. Raul Fernandez (CryptoDATA RNF MotoGP Team) onnistui saavuttamaan toistaiseksi parhaan sijoituksensa ajamalla kahdeksanneksi ja Ducatin Luca Marini (Mooney VR46 Racing Team) ja Johann Zarco (Prima Pramac Racing) täydensivät kärkikymmenikön.

Pisteille ylsivät myös Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP), Katalonian GP:n voittaja Aleix Espargaro (Aprilia Racing), Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP), kisaa jatkamaan päässyt Binder ja Franco Morbidelli (Monster Energy Yamaha MotoGP).

Pol Espargaro (GASGAS Factory Racing Tech3) ja Joan Mir (Repsol Honda Team), Miller ja Pirro joutuivat keskeyttämään.

Seuraava MotoGP-kilpailu ajetaan 24. syyskuuta Buddh International Circuitin radalla, kun Intiassa järjestetään kaikkien aikojen ensimmäinen MotoGP-kilpailu. 

Täydellisen viikonloppunsa ansiosta Martin onnistui nousemaan 36 pisteen päähän sarjaa johtavasta Bagnaiasta.

MotoGP-pistetilanne:
1. Francesco Bagnaia, Ducati Lenovo Team 283
2. Jorge Martin, Prima Pramac Racing 247
3. Marco Bezzecchi, Mooney VR46 Racing Team 218
4. Brad Binder, Red Bull KTM Factory Racing 173
5.  Aleix Espargaro, Aprilia Racing 160
6. Johann Zarco, Prima Pramac Racing 147

Uusin numero