Jani Vaahtera palaa kilparadoille 2020

Sosiaalisessa mediassa on ollut viime päivinä viitteitä siitä, että Jani ”Superjanza” Vaahtera olisi tekemässä paluuta road racingin SM-sarjan kisoihin. Päätimme selvittää mistä oikein on kyse.

-Juu, kyllä tässä kovasti töitä painetaan sen eteen, Jani toteaa heti kättelyssä.

-Kauden 2019 olin tosiaan sivussa henkilökohtaisista syistä, vaikka tarkoitus olikin ajaa Imatranajo. Rahoitusta siihen ei tahtonut löytyä ja kun yksittäisen kisan ajaa, auki laskettu summa tuntui järjettömältä, niin ajelin sitten vain hupia ja lomailin. 

Tulevalle kaudelle on sitten sama suunnitelma, mutta nyt kun kansallisia startteja ei ole alla, niin siihen täytyy pari SM-kisaa ajaa alle. Ja tietysti, mitä enemmän rahoitusta järjestyy, sitä enemmän kisoja kalenteriin tulee.

Eihän se lomailukaan ihan ajamatta onnistunut?

-Niin, kyllä mä ajelin. Tällä kertaa vain niillä renkailla mitä aina onnistui jostakin haalimaan ja mahtui siihen pari leikkimielistä kisaakin. Kävin ajamassa Estonian Grand Prix kisan, jossa on siis pääluokat ja monia autoluokkia myös. Konsepti tuntui niin makealta, että pakkohan se oli mennä kuljettajana kokemaan. Ja treeniä sitten ajoin tietty siellä täällä, ympäri Suomea silloin kun ehdin. Lisäksi harjoittelin mekaanikon hommia Eemelille Alastarolla ja Viiperille Imatralla. Lomaillessa on ollut myös aikaa kuntoilla paljon ja olisinkin valmis ajamaan kilpaa vaikka heti, mutta ajetaan nyt noi talven spoorit ensin pois.

Miltä se tuleva kausi sitten oikein näyttää?

Toistaiseksi mulle on sponssattu pieni osa renkaista, jotka menee suunnitelmissa oleviin kisoihin. Otin kuitenkin nyt syksyllä aika kovat pannut Auto24ringillä, joten pyörään ei montaa osaa jäänyt ehjäksi ja varaosapakkikin on kolutttu niin tyhjäksi, että se vaatii vielä melkoisen jumpan ennen kuin kaikki on selvää, mutta kyllä mä ajan SM-kisoja ennen Imatraa ja mieluiten vielä sen jälkeenkin. Tämän enempää en uskalla luvata, mutta päivitän tietoa facebook sivulleni, sitä mukaa kun sitä tulee. Ja saattaa siellä olla muitakin juttuja, jotka kiinnostaa. Kannattaa seurailla. 

https://www.facebook.com/Janza64/
https://www.facebook.com/Janza64/

Uusin numero