Imatranajo käynnistyi kosteissa merkeissä

IRRC Superbike -luokan sarjajohtaja Danny Webb osallistuu Imatranajoon ensimmäistä kertaa.
Kuva: Pekka Varis.
Imatran perjantaiaamu aukesi harmaana, mutta päivä kirkastui lupauksia herättävästi ennen Imatranajon vapaiden harjoitusten alkua.

Harmillisesti juuri ennen perjantai-illan avausta, tulokkaille omistettua harjoitussessiota, rapakka sadekuuro kasteli rataa hieman, millä luonnollisesti on vaikutuksensa radan opetteluun. Tulokkaista nopein oli Kalle Mäntysaari (Open 1000), toinen Matthieu Lagrive (IRRC Supersport) ja kolmanneksi kiireisin oli Felix Nässi (Open Supersport).

Aiemmin vain kevyesti kostunut rata ehti jo kuivua, mutta juuri ennen Open 600 -luokan taivas aukesi jälleen kastellen radan läpikotaisin. Sairaslomalta palannut Horst Saiger näytti kokemuksen voiman ollen nopein, Imatralla aiemminkin loistanut Pauli Pekkanen oli toiseksi ripein ja Pierre Yves Bian kolmas. Nopeimmat ajat olivat märälle kelille kiitettävästi 2.16 puolella.
Open 1000 alkoi läpimärällä radalla, mutta sade taukosi ja rata alkoi jo kuivua auringonpaisteessa session kuluessa. Kiireisin oli jälleen parin sekunnin erolla erolla Horst Saiger, toiseksi parasta vauhtia piti Marek Cerveny ja kolmanneksi nopein oli Marko Rättö.

Seuraavaksi vuorossa olleessa Lightweight-luokan harjoitusten kovinta vauhtia esitti Henrik Voit selvällä erolla toiseksi sijoittuneeseen Timo Kallioon, jonka pyörä kärsi moottoririkon session loppuvaiheilla ja kolmanneksi sijoittui vajaat pari sekuntia Kalliosta jäänyt Tonny Wassink.

IRRC Supersport -luokka tarjoili yhä kuivuvalla radalla päivän jännittävimmän harjoituksen. Muutoin tasaisen session viimeisellä kierroksella Pierre Yves Bian täräytti ajan 2.10,556 ja oli lopulta nopein 2,5 sekunnin erolla hallitsevaan Superstock 600 -luokan Suomen mestariin Felix Nässiin. Kolmanneksi sijoittui aivan Nässin kannassa Pauli Pekkanen.

IRRC Superbike -luokan harjoituksissa Erno Kostamo jätti pace biken perässä ajettavat tutustumiskierrokset väliin ja täräytti nopeimman ajan 2.01,226, joten 2 minuutin rikkoutuminen jäi vielä osin kostealla radalla näkemättä. Toiseksi nopein oli Marek Cerveny ja kolmanneksi kiireisintä vauhtia piti sarjajohtaja Danny Webb.

Lauantaiaamusta alkaen vuorossa ovat kaikkien luokkien aika-ajot ja iltapäivällä vuorossa ovat IRRC-luokkien ensimmäisen kilpailut.