Imatralainen rookie Niko Tanskanen hienoon menestykseen Imatranajoissa

(kuva: Harri Kuronen)

Niko Tanskanen ajoi Imatranajoissa nousujohteisesti ensimmäisen kilpailulähdön keskeytyksestä viimeisen IRRC-lähdön podiumille.

DucatiJK36-tiimin kuljettaja imatralainen 19-vuotias Niko Tanskanen osallistui ensimmäistä kertaa kotikaupunkinsa ylpeyteen Imatranajoihin. Niko osallistui sekä IRRC SSP- että Open SSP -luokkien kilpailuihin ajokkinaan tiimin Ducati Panigale V2.

Tänä vuonna harjoitusaika itse ajoissa oli todella vähäinen ja Nikon ollessa armeijassa vielä ennen kisoja harjoitukset jäivät vähäisiksi. Tiimi onnistui kuitenkin järjestämään onnistuneen testitapahtuman SM-osakilpailussa Motoparkissa, johon Niko osallistui. Siellä menestys oli erinomaista ja molemmista kilpailulähdöistä tuli voitto.

Vaikka menestystä Nikolle uudella pyörällä oli jo tullut, lähti tiimi varovaisin odotuksin ja kunnioittavasti Imatranajoihin. Rata on tulokkaille aina vaikea ja haasteellinen. Ensimmäinen harjoitus antoi kuitenkin jo osviittaa tulevasta, sillä Niko omaksui radan hienosti ja kierrosajat vaihtelevissa olosuhteissa olivat lupaavia. 

Niko onnistui molemmissa aika-ajoissa erittäin hyvin ja Open- luokassa irtosi loistavasti viides sija. IRRC-lähtöön 11. paikka lähtöruudukosta. Lauantain ensimmäinen kisalähtö oli IRRC-sarjan kilpailu ja sääolosuhteet haastavat. Vettä tuli. Olosuhteet tekivätkin tempun Nikolle, joka joutui tulemaan ensimmäiseltä kilpailukierrokselta varikolle ja keskeyttämään – visiiri huurussa. Yksinkertainen virhe varusteiden kanssa, mutta kohtalokas.

Sunnuntaiaamuna olikin yhteisessä Rockomotorsportin ja DucatiJK36 -tiimin teltassa sisuuntunut tunnelma. Tiedettiin potentiaali, mutta nyt se pitää saada ulos. Open-lähtö ja hieno lähtöpaikka. Niko sai erinomaisen lähdön ja vaikka keli olikin sateinen, niin nyt oli isku päällä. Hienoa taistelua läpi koko kilpailun ja maaliin sijalla neljä. Kultainen ananas ja tappio monivuotiselle kilpakumppanille Niko Lehtirannalle vähän harmitti, mutta kokonaisuutena koko tiimi iloitsi sijoituksesta.

Iltapäivästä oli sitten luvassa viimeinen startti ja samalla IRRC-sarjan toinen. Yksi kilpailija puuttui edestä, joten lähtöruudukossa oli ydheksän pyörää edellä. Loistava startti ja heti viiden sakkiin ajamaan kilpaa. Todella hienoa ajoa läpi kilpailun ja vaikka Eemeli Lahti kuumottikin nuorta poikaa lopussa, niin Niko ei antanut periksi. Viimeisellä kierroksella tuli paikka iskeä kolmantena ajaneen sarjaa johtavan Jon Hambergin kimppuun ja näinhän Niko teki – tuloksena loistava ohitus ja maaliin sijalla kolme.

”Huikea viikonloppu, jonka kruunasi palkintopallipaikka IRRC-lähdössä. Unelma on ollut ajaa Imatralla ja kun sain mahdollisuuden ajaa vielä Ducatilla, niin ei voinut enempää toivoa. Tiimi toimi koko viikonlopun loistavasti ja kun pääsin pyörään paremmin sisään, niin ajo oli nautinnollista. Vaikka jouduin keskeyttämään lauantain lähdön, niin silti olen enemmän kuin tyytyväinen elämäni ensimmäisiin Imatranajojen tuloksiin. On hienoa olla pallilla imatralaisena”, totesi Niko Tanskanen viikonlopun jälkeen poikkeuksellisesti hymyilevänä. 

Peetu Paavilainen (vas), Niko Tanskanen ja Juho Kantola (kuva: Harjukuvat)

”Aivan mahtava viikonloppu koko tiimiltä ja Nikolta. On ilo olla osa tällaista toimintaa, kun kuljettaja on lahjakas ja oppivainen sekä tiimi oikeasti on mukana 100% panoksella. Meidän tiimin vakio kuljettaja Juho Kantolakin auttoi Nikoa hienosti, vaikka varmasti harmitti kun ei itse päässyt ajamaan. Ei voi muuta kuin kiittää kaikkia mukana olleita henkilöitä ja ennen kaikkea Nikoa hienosta ajosta. Forza Ducati” hihkui tallipäällikkö Niko Kantola viikonlopun jälkeen.

Ducati JK36 tiedotus

Uusin numero