Husqvarna palaa Moto3-luokkaan – Tiimin omistaja Max Biaggi

Husqvarna nähdään GP-radoilla jälleen ensi vuonna. Kuva: Husqvarna Motorcycles.

Husqvarna Motorcycles palaa ratamoottoripyöräilyn FIM World Championship Grand Prix Moto3-luokkaan tehtaan tukeman Max Racing Teamin kanssa. Tiimin omistaja on nelinkertainen 250cc-luokan maailmanmestari Max Biaggi, joka saavutti maineikkaan uransa aikana 42 GP-voittoa.

Tiimipäällikkönä toimii kokenut saksalainen, entinen kilpakuljettaja Peter Öttl ja kuljettajina kaudella 2020 Romano Fenati ja Alonso Lopez kalustonaan Husqvarnan uudet FR 250 GP-pyörät.

Moto3-luokka korvasi entisen 125cc-luokan vuonna 2012 ja se on rajoitettu yksisylinterisiin, 250-kuutioisiin nelitahtikoneisiin. Kaudella 2014 Husqvarna Motorcycles saavutti Moto3-luokassa palkintopallisijoituksia, mutta jätti sarjan kauden 2015 päätteeksi. Pitkät perinteet road racingissa omaavan Husqvarna Motorcyclesin paluu kilpailtuun Moto3-luokaan heijastaa merkin laajentumista maailmanlaajuiseen katumoottoripyörien markkinaan.

Kokenut Romano Fenati sijoittui kaudella 2017 Moto3-luokassa yhteispisteissä toiseksi osoittaen olevansa kuski, joka on kykenevä vahvoihin, kaudenmittaisiin suorituksiin. Moto3-uransa aikana Fenati on saavuttanut 11 GP-voittoa, 24 palkintopallisijoitusta ja neljä aika-ajojen paalupaikkaa.

Vain 17-vuotias Alonso Lopez haluaa myös päästä tekemään jälkeä Moto3-luokassa. Kausi 2020 on nuoren espanjalaisen kolmas sarjassa. Vuonna 2018 Thaimaan GP:n debyyttikisassa kolmanneksi yltäneenä häneltä on lupa odottaa kamppailua myös kärkipaikoista.

Vuoden 2020 Moto3-luokan maailmanmestaruussarja käynnistyy Qatarissa kahdeksas maaliskuuta.

Stefan Pierer – CEO KTM AG:
– Odotamme erittäin paljon Husqvarna Motorcyclesin paluuta MotoGP-varikoille. Kuten havaitsimme jo aiemmin kausilla 2014 ja 2015, on Moto3-luokka täydellinen näyteikkuna Husqvarna-brändille. Husqvarna Motorcycles jatkaa kasvuaan suorituskykyisten katumoottoripyörien alalla ja uskomme, että Moto3-luokassa kilpailemisen tuoma lisänäkyvyys auttaa meitä ylläpitämään brändin jatkuvaa kasvua tulevina vuosina.

Pit Beirer – Motorsports Director KTM / Husqvarna Motorcycles:
– Olemme todella innoissamme voidessamme tuoda Husqvarna Motorcycles -brändin takaisin road racingiin ja Moto3-maailmanmestaruussarjaan. Moto3-luokka on erinomainen foorumi uusien GP-kykyjen kasvattamiselle ja toimii ensimmäisenä askelmana kuljettajapotentiaalin kehittämisessä kohti MotoGP-luokkaa. Kun yhdistetään Max Biaggin ja Peter Öttlin tietotaito ja kokemus tiimin johtamisessa sekä kuljettajien Fenati ja Lopez mahdollisuuksiin taistella voitoista, odotamme innolla, mitä Max Racing Team tulee saavuttamaan kaudella 2020 Husqvarna FR 250 GP-kalustolla.

Max Biaggi – Max Racing Team Principal:
– Olen hyvin onnellinen, että Husqvarna Motorcycles päätyi valitsemaan tiimimme palatessaan kansainväliseen road racingiin. Husqvarnan paluu Moto3:siin on jotain todella erityistä ja ainutlaatuista ja olen henkilökohtaisesti hyvin ylpeä saadessani olla siinä mukana. Kaikki tiimin jäsenet odottavat innolla kautta 2020. Uskomme, että Husqvarna Motorcyclesin tukemana voimme saavuttaa suuria asioita. Molemmat kuskimme ovat erittäin motivoituneita. Romano Fenatin ja Alonso Lopezin myötä meillä on yksi kokenut ja yksi nuori kuljettaja, jotka molemmat voivat yltää koviin tuloksiin. Tarjoamme kuskeille kaiken osaamisemme heidän todellisen potentiaalin osoittamisen mahdollistamiseksi.

Peter Öttl – Max Racing Team Manager:
– Olen todella ylpeä voidessani työskennellä yhdessä Husqvarna Motorcyclesin kanssa Moto3-luokan maailmanmestaruussarjassa. Työskentelin oman kilpakuljettajaurani jälkeen Husqvarnan Offroad Racing -osastolla, joten aloittaessani toisen lukuni merkin kanssa kaudella 2020 on minulle henkilökohtaisesti hyvin erityistä. Meillä on läheiset suhteet yritykseen jo kymmenen vuoden ajalta ja tämä projekti on jälleen yksi luottamuksen osoitus, mutta myös valtava vastuu tiimillemme.

– Romano Fenatin ja Alonso Lopezin kiinnittämisen myötä meillä on kaksi lupaavaa kuljettajaa Husqvarna FR 250 GP-pyörille. Fenati on yksi viime vuosien menestyneimpiä Moto3-kuljettajia todisteena jo 11 GP-voittoa. Olemme vakuuttuneita, että hänellä on potentiaalia taistella palkintopallisijoituksista heti alkuun. Lopezin kohdalla luotamme nuoruuteen – hän on vasta 17-vuotias, mutta omaa jo kahden vuoden kokemuksen MM-sarjassa. Hän on osoittanut jo hienoja otteita luokan viime kilpailuissa ja olemme varmoja, että hän kehittyy ja paranee entisestään tiimissämme. Olen enemmän kuin tyytyväinen kuljettajakaksikkoomme. Meillä on kokenut kuljettaja ja nuori lahjakkuus, jotka molemmat ovat korkealla tasolla Moto3 MM-sarjassa. Tämän myötä odotamme erittäin hyvää tulosta kaudella 2020.

Teksti: Husqvarna Motorcycles Nordic.

Uusin numero