Husqvarna Norden 901 Expedition – kyvykkäämpi ja varustellumpi pidemmille matkoille

Husqvarna on esitellyt Norden 901:n rinnalle selvästi varustellumman ja pitkäjoustoisemman Norden 901 Expeditionin.

Jo Norden 901 on varustetasoltaan hyvä, ja matka-ajoa ajatellen ainoa pieni moite on ollut kiinteä ja suhteellisen pienikokoinen tuulilasi. Nyt Husqvarna korjaa tämän puutteen uudella Expedition-mallillaan, mutta samalla varustetaso paranee ja pyörä saa esimerkiksi uuden, täysin säädettävän ja pitkäjoustoisemman jousituksen ansiosta lisää kyvykkyyttä hankaliinkin olosuhteisiin.

Kun konsernisisar KTM:llä pitkäjoustoisemmilla malleilla korostetaan yleensä maasto-ominaisuuksia, niin Husqvarna korostaa uuden Expeditionin matkaominaisuuksia. Jousituksena on WP XPLOR 240 millin joustomatkoilla sekä edessä että takana. Jousitus on täysin säädettävä, eli kuljettaja voi säätää niin esijännityksiä kuin puristus- ja paluuvaimennuksia.

Vakiovarustusta on parannettu, ja Expeditionissa on sekä lämmitettävät kahvat että lämmitettävä kuljettajan satula vakiona. Tuulilasiksi on vaihdettu selvästi isokokoisempi touring-lasi suojaamaan paremmin ajoviimalta. Vakiovarustukseen kuuluu myös sivulaukkusarja, yhteistilavuudeltaan 36 litraa. Samoin perushintaan kuuluvat keskiseisontatuki ja pohjapanssari. Älypuhelin voidaan liittää bluetooth-yhteydellä mittaristoon, jolloin kuljettajan käytössä on nuolinavigointi, puhelimen ohjaus, liikennetiedot ja musiikin valinta ja äänenvoimakkuuden säätö ohjaustangon katkaisimien ja mittariston kautta. 

Moottorina on tuttu 889-kuutioinen rivikakkonen, jonka teho on 105 hevosvoimaa ja vääntöä on tarjolla 100 newtonmetriä. Kuljettajan valittavissa on neljä ajotilaa; Street, Rain, Offroad ja Explorer. Viimeksi mainitussa kuljettaja voi säätää yhdeksänasentoisen luistoneston haluamalleen tasoille, muissa ajoasetuksissa se säätyy kyseiseen asetukseen parhaiten sopivalle tasolle. Ajamista ja pyörän hallintaa helpottavat molempiin suuntiin toimiva quickshifter sekä luistokytkin. Ensiasennusrenkaina on Pirelli Scorpion Rally STR:t. Tankin tilavuus on 19 litraa, joka valmistajan mukaan riittää noin 400 kilometrin toimintamatkaan. 

Jos vakiovarustetaso ei tunnu riittävältä, tarjoaa Husqvarna pitkän listan mallia varten suunniteltuja lisävarusteita lisäämään suojaa ja suorituskykyä sekä parantamaan ulkonäköä. 

Miltä Expedition sitten tuntuu ajaa? Se selviää ensi viikolla, kun Bike koeajaa uutuuden kahden päivän koeajossa. Tunnelmia ajokokemuksista luvassa heti koeajon jälkeen.

Husqvarna Norden 901 Expedition saapuu jälleenmyyjille jo maaliskuun 2023 aikana. Hinta 22 744 €.

Uusin numero