HRP Suzukille hyvää menestystä haastavalla kaudella 2020

Poikkeuksellisia haasteita sisältänyt kausi 2020 muutti HRP Suzukin suunnitelmia useampaankin kertaan. Muuttuviin tilanteisiin reagointi on kuitenkin avainasemassa ja loppujen lopuksi kaudesta tuli tiimille varsin menestyksekäs. 

Kauden 2020 alla HRP Suzukin askelmerkit olivat selvät. Eemeli Lahti ajaisi valikoituja Supersport-luokan MM-sarjan kilpailuja ja nuoret Niko Tanskanen ja Akseli Putkonen taistelisivat Superstock 600 -luokan SM-sarjassa. 

Lahden oli tarkoitus aloittaa varhain keväällä Jerezin osakilpailussa ja jatkaa sieltä Asseniin. Kilpailukalenteriin tehdyt muutokset kuitenkin pakottivat muuttamaan suunnitelmia, ja uutena suunnitelmana oli kilpailla syksyllä kahdessa Aragónin radalla järjestetyssä kilpailussa. Valitettavasti nekin jouduttiin jättämään väliin tilanteen epävarmuuden vuoksi. 

Sen sijaan Lahti osallistui muutamiin SM-sarjan osakilpailuihin. Tiimin osalta SM-sarja sujuikin kokonaisuutena hienosti, sillä HRP Suzukin kuljettajia nähtiin podiumilla jokaisena kilpailuviikonloppuna. 

Kymiringillä voittoon ajaneen Lahden lisäksi korkeimmalle palkintokorokkeelle nousi Niko Tanskanen Alastaron toisessa osakilpailussa. Myös Akseli Putkonen sai nousta palkintokorokkeelle useita kertoja, ja debyyttikautensa päätteeksi Putkonen olikin noussut sarjan terävimpään kärkikamppailuun. 

SM-sarjassa Niko Tanskanen otti pronssia, Eemeli Lahden sijoitus oli neljäs ja Akseli Putkosen viides. 

– Poikkeuksellisen kauden jälkeen haluamme kiittää yhteistyökumppaneitamme, faneja sekä kilpakumppaneita. Aivan erityisen kiitoksen ansaitsevat kilpailunjärjestäjät, jotka onnistuivat vaikeasta tilanteesta huolimatta huolehtimaan siitä, että saimme ylipäänsä ajaa kilpaa, kiittää HRP Suzukin tiimipäällikkö Joni Hannula. 

– Kauden aikana oli upeaa nähdä Nikon ja Akselin kehittyvän ja tukevan toisiaan. Loppukaudesta he olivat säännöllisesti kamppailemassa kilpailujen kärkisijoista, mikä lupaa hyvää tulevaa kautta ajatellen. On tietysti harmillista, että Eemelin kanssa emme päässeet kilpailemaan ulkomaille, mutta kansainvälisiä suunnitelmia on varastossa kaudelle 2021. Niistä kerromme lisää, kun asiat alkavat konkretisoitua, Hannula vihjaa. 

Uusin numero