HRP Suzuki lähtee korkkaamaan Kymiringiä kolmen kuljettajan voimin

Sekä Superstock 600- että Superbike-luokan vuoittajasuosikkeihin lukeutuva Eemeli Lahti on jo testannut Kymiringillä jonkin verran. Kuva: Jukka-Pekka Purtilo.

Tulevana viikonloppuna Kymiringin rata toimii ensi kertaa moottoripyöräkilpailun näyttämönä, kun vuorossa on Circuit Racingin SM-sarjan neljäs osakilpailu. Uusi rata asettaa viikonloppuun omat haasteensa, mutta HRP Suzukin kuljettajat odottavat jo malttamattomana tulevan viikonlopun koitosta.

Kymiringillä nähdään tulevana viikonloppuna ensi kertaa moottoripyöräkilpailujen vauhtia ja jännitystä, kun radalla ajetaan Circuit Racingin SM-sarjan neljäs ja toiseksi viimeinen osakilpailu. HRP Suzuki asettuu uuden radan asettaman haasteen eteen Superstock 600 -luokassa kolmen kuljettajan voimin, kun Niko Tanskanen ja Akseli Putkonen saavat jälleen tiimikaverikseen Eemeli Lahden. Superstock 600 -luokan lisäksi Lahti kilpailee myös Superbike-luokassa.

Uusi rata asettaa haasteita kaikille tiimeille ja kuljettajille, sillä aikataulu on tiukka ja harjoitusaikaa vain vähän. HRP Suzukilla on jo hieman kokemusta Kymiringin radasta, mikä helpottaa osaltaan kilpailuviikonloppuun lähtemistä, mutta helppoa viikonloppua HRP Suzukin tiimipäällikkö Joni Hannula ei ennusta kenellekään.
– On mahtavaa päästä viimein ajamaan kilpaa Kymiringillä, tätä on odotettu todella pitkään! Viikonlopusta tulee varmasti vaikea monille, sillä rata on tekninen ja hankala oppia. Lisäksi siellä on toistaiseksi ajettu niin vähän, että pito ei ole paras mahdollinen, mutta se varmasti paranee viikonlopun kuluessa. Silti ennustan, että monilla tulee olemaan ongelmia renkaiden keston kanssa, Hannula arvioi.

HRP Suzukin kuljettajista Eemeli Lahti on ajanut Kymiringillä jonkin verran ja Niko Tanskanenkin hieman, mutta Akseli Putkoselle rata on täysin uusi tuttavuus. Siitä huolimatta tiimin tavoitteet ovat korkealla.

Eemeli Lahti kilpailee luonnollisesti yksinomaan voitosta. Lisäksi tavoitteena on saada revanssi epäonnisesta Alastaron kilpailusta, jossa Lahti ei monien sattumien summana päässyt mittelemään kunnolla paremmuudesta Peetu Paavilaisen kanssa.

Alkukaudesta hyvään vauhtiin hyvään vauhtiin päässeet Niko Tanskanen ja Akseli Putkonen taistelevat puolestaan podium-sijoituksista. Edellisessä Motoparkin kilpailussa Tanskasen pyörää hidastanut pieni tekninen ongelma on nyt korjattu, joten nuorukainen hakee nälkäisenä jatkoa palkintokorokesijoituksilleen. Samat ajatukset ovat myös huimasti kauden aikana kehittyneellä Akseli Putkosella, joka ajoikin Motoparkin kilpailussa ensi kertaa Superstock 600 -luokan palkintokorokkeelle.

Circuit Racingin SM-sarjan neljäs osakilpailu järjestetään 29.-30. elokuuta Kymiringin radalla. Yleisölle on pääsy alueelle kilpailupäivänä sunnuntaina. Lippuja voi ostaa ennakkoon täältä.

Uusin numero