Hondalle kolme kärkisijaa Dakarin kolmantena päivänä

Ricky Brabec onnistui haastavalla Dakarin kolmannen päivän reitillä parhaiten. Kuva: DPPI Media.

Dakarin kolmas päivä osoittautui haastavaksi ja kärjen asetelmat vaihtuivat merkittävästi Honda-kuljettajien noustessa kohti kärkeä.

Dakarin kolmantena päivänä kilpailijat ajoivat yhteensä 491-kilometrisen lenkin Neomista takaisin Neomiin. Mahtavissa maisemissa kulkenut, pääasiassa hiekasta ja kivikosta kostunut reitti osoittautui haastavaksi, ja tuloslistalla nähtiin merkittäviä muutoksia.

Kakkospäivän voittaja Ross Branch kaatui, ja loukkasi itseään, mutta kykeni siitä huolimatta jatkamaan. Yhtä onnekas ei ollut Yamaha-kuljettaja Adrien van Beveren, joka kaatui pätkän alussa erittäin rajusti murtaen solisluunsa.

Reitti oli vaikea myös suunnistuksen kannalta. Kahden päivän jälkeen kilpailun kahta kärkisijaa pitäneet Sam Sunderland ja Pablo Quintanilla eksyivät ja putosivat kauas kärjestä. Myös hyvin aloittaneelle Toby Pricelle sattui etapin loppuvaiheessa suunnitusvirhe, ja jän putosi päivän tuloksissa viidennelle sijalle. Päivän etevin oli Ricky Brabec selvällä erolla ennen Jose Ignacio Cornejo Florimoa ja Kevin Benavidesia, joten Honda otti päivältä kolmoisvoiton. Brabec nousi samalla kokonaiskilpailun kärkeen.

Dakarin moottoripyöräluokan top-10 kolmen ajopäivän jälkeen:

  1. Ricky Brabec, Honda
  2. Kevin Benavides, Honda
  3. Matthias Walkner, KTM
  4. Joan Barreda Bort, Honda
  5. Jose Ignacio Cornejo Florimo, Honda
  6. Toby Price, KTM
  7. Pablo Quintanilla, Husqvarna
  8. Luciano Benavides, KTM
  9. Sam Sunderland, KTM
  10. Xavier de Soultrait, Yamaha

Dakar-ralli jatkuu tänään 672-kilometrisellä, Neomista al-’Ulaan kulkevalla reitillä, joka aloittaa kilpailijoiden matkan Punaisenmeren rannalta kohti Saudi-Arabian sisäosia.

Uusin numero