Honda Neo Sports Café Concept – Kohta täällä?

Neo Sports Café Concept
Honda esitteli Tokio Motor Show -näyttelyssä konseptimallin nimeltä Neo Sports Café. Kuten konseptimallien kohdalla yleensäkin – ja myös japanilaisvalmistajien kohdalla – niin teknisiä tietoja ei juuri ole tarjolla ennen kuin kyseessä on valmis tuotantomalli.

Jotain voidaan kuitenkin päätellä kuvista. Ja samoin siitä, että kuvat löytyvät myös Hondan virallisilta sivuilta ja studiotasoiset kuvat ovat sieltä vapaasti ladattavissa. Honda on siis liikkeellä vakavissaan ja ennemmin tai myöhemmin vuorossa on sarjatuotantoversio. Moottorin on huhuttu perustuvan Firebladen 1000-kuutioiseen moottorin ja kuvat tukevat sitä. Kyse on nestejäähdytteisestä rivinelosesta ja sylinteriryhmän kyljestä löytyy iskutilavuutta osoittava teksti 998cc. Vasemman sivun kuvasta näkyy, että pyörään on asennettu quickshifter.
Neo Sports Café Concept
Neo Sports Caféssa on ketjuveto ja yksipuoleinen takasvingi. Vaikka nimessä on sana Café, niin Café Racer -tyylistä poiketen ohjaustanko on korkeammalla ja ajoasento pystympi. Edessä on radiaalikiinnitteiset jarrusatulat, luonnollisesti kaksin kappalein.

Mittaristo on suorakaiteenmallinen LCD-näyttö, kantikas kuin kyljellään olevan älypuhelin.Ajovalo on pyöreä, ei kuitenkaan perinteinen vaan muotoiltu enemmmän futuristisesti ja valot perustuvat LED-tekniikkaan.

Neo Sports Café Concept
Konseptimallin satula on kaksipaikkainen mutta takajalkatapit puuttuvat. Myös vilkut ja kilpiteline puuttuvat vielä konseptimallin kuvista.

Tokion esittelyn jälkeen maailmalla on jo liikkunut huhu, jonka mukaan Honda esittelisi täysin valmiin Neo Café Sports -tuotantomallin jo Milanon kansainvälisessä moottoripyöränäyttelyssä marraskuussa. Yhtä hyvä veikkaus on se, että Neo Sports nähdään Milanossa, mutta prototyyppi-versiona.

Neo Sports Café Concept

Uusin numero