Honda CB1100X kehitteillä – Tracer ja XR saamassa kilpailijan?

Honda esitteli vuosi sitten konseptimallina 650-kuutioisen CB4X-mallin. Nyt näyttää siltä että Japanissa kehitetään samaan tyylisuuntaan kuuluvaa sportstoureria, mutta markkinoille se on huhujen mukaan tulossa ensin 1100-kuutioisena.

Yamaha Tracerien ja BMW XR -mallien suosion siivittämänä Hondallakin ollaan kehittämässä saman tyylisuunnan sportstoureria, jossa on yksissä kuorissa yhdistettu sport-, touring- ja crossover-segmentit. Vuosi sitten Milanon EICMA-messuilla esiteltiin CB4-konseptimalli, joka perustui CB650R:n nelisylinteriseen tekniikkaan.

Nyt Japanista kantautuu vahvoja huhuja, että CB4X olisi jo vuoden 2021 aikana tuotantovalmis, mutta tekniikka olisi iskutilavuudeltaan suurempi ja sylinteriluvultaan pienempi. Sopiva moottorikin Hondalla on jo valmiina, 1084-kuutioinen Africa Twinin kaksisylinterinen rivimoottori. Nelikkoon verrattuna sen etuna olisi kapeus, moottorin luonteen sopivuus sportstoureriin sekä tietysti jo vankka kokemus moottorista.

Africa Twinin moottori nähdään kaudella 2021 myös Rebel 1100 -customissa, jossa sen tehoa on suitsittu vähän miedommaksi. Sportstourerissa viritysaste voisi puolestaan olla hieman Africa Twiniä korkeampi eli tehoa yli 102 hevosvoimaa. Africa Twinissä on jo valmiiksi toisiovetona ketjuveto, joka sopisi hyvin myös sportstoureriin.

CB4X -konseptimalli on peräisin Hondan Rooman R&D Centeristä, jonka aikaisemmista konseptimalleista ovat tuotantomalleiksi edenneet mm. Africa Twin, X-ADV ja CB1000R.

Honda CB4X -konseptimalli Milanon EICMA-näyttelyssä 2019.

Uusin numero