Heikkonen jatkaa taistelua SGB-luokan Suomen mestaruudesta

Jani Heikkonen on Super Gas Bike -luokan pistetilanteessa toisena ennen kauden päätösosakilpailua. Kuva: Kettil Rautio.

Jani Heikkonen lähti kiihdytysajon toiseen SM-osakilpailuun Super Gas Bike -luokan kärkisijalta LSK Business Parkiin Kauhavalle viime viime viikonloppuna. Arviointivirhe vei osakilpailun finaalipaikan, ja SM-piikkitila vaihtui jahtaajan asemaan.

Blåkläder Summer Nationals 2020 -kilpailun lauantainen lajittelupäivä osoittautui MP Stars -hankkeen kuljettajalle Heikkoselle todella hankalaksi, ja hänen oli vaivalloista saada hyvää lajitteluaikaa. Lähes 9 m/s puhaltanut myötätuuli ajatti todella helposti alle luokkaindeksin, joka on 9.5 sekuntia. Toki Heikkonen tiesi, että myös kaikilla kilpakumppaneilla oli sama ongelma.

– Vasta neljännellä kierroksella sain kohtuullisen ajan, joka oikeutti viidenteen sijaan lajittelussa.  Aika oli 9.6-alkuinen. En ollut tyytyväinen siihen, mutta niin haasteellista lajittelua ei ole koskaan ollut, Stroke Racing Finlandin Heikkonen tuumaili.

Sunnuntain varsinaisessa kilpailussa, eli pudotuspäivänä tuuli pysyi kohtuullisen samanlaisena. Heikkosta vastaan asettui Viivi Ollikainen, jonka Heikkonen pudotti edellisessä SM-osakilpailussa.

– Tälläkin kertaa parilähdön voitto tuli minulle Viivin ajettua reilusti alle indeksin.

Semifinaalilähtöön Heikkosta vastaan tuli ”mustana hevosena” uusi kuljettaja, Janne Laakso.

– Lähtö oli erittäin tasainen Jannen ottaessa niukasti paremman lampun.  Lopuksi ajattelin, että ajetaan molemmat alle indeksin, joten pistin rullan kiinni. Ei toiminut. Ei menty alle, joten paremmalla lampulla Janne meni finaaliin.

Finaalissa Laaksoa vastassa oli SM-avauksen kakkonen, Juha Komulainen, joka vei nyt voiton. Laakso oli toinen ja Heikkonen jäi kolmanneksi. Komulainen nousi SM-sarjan ykköseksi.

– Viimeiseen osakilpailuun tulee kivasti painetta. Minulta vaaditaan käytännössä pakkovoittoa eikä Juha saa nousta finaaliin. Tässä koronan aiheuttamassa lyhyessä sarjassa ei pitäisi notkahtaa kuten minulla kävi, mutta onneksi putosin vasta semifinaalikierroksella. Mahdollisuudet mestaruuteen ovat edelleen olemassa.

– Finaali on jo reilun viikon päästä, joten hoppuhan tässä taas tulee. Pitää vain toivoa, ettei sada.

Komulainen siis johtaa SM-sarjaa ennen kolmatta, kauden viimeistä osakilpailua. Heikkonen on toisena ja Teemu Honkanen kolmantena. SM-kausi päättyy Kauhavalla 5.-6. syyskuuta.

Tulokset

SM- ja Suomen Cup -pistetilanteet

Toisen SM-osakilpailun voit katsoa tästä linkistä.

Teksti: MP Stars tiedotus

Uusin numero