”Harmittaa ja hävettää” – Kimi Patova tyytymätön takkuavaan ajoonsa Navarrassa

Kimi Patovan ajo ESBK-sarjan Navarran osakilpailussa tuntui tahmealta eikä pyöräkään jostain syystä sopinut käteen parhaalla mahdollisella tavalla. 

ESBK sarjan toinen osakilpailu Espanjan Navarrassa on saatu päätökseen. Tiimin kuski Kimi Patovan viikonloppu oli haastava. Perjantain vapaita harjoituksia odotettiin innolla ja aluksi homma tuntuikin luistavan mainiosti. Viimeisissä seteissä sitten tulikin pieni kaatuminen, josta kuski ja pyörä selvisivät onneksi pikkunaarmuilla.

Lauantain aika-ajoon lähdettiin valoisin mielin. Kimi otti aika-ajoissa starttiruuduksi 29, mikä ei miellyttänyt kuskia eikä järin tiimiäkään. Ajo tuntui koko päivän tahmealta. Kisassa nähtiin hieman parannusta ja maaliin Patova ajoi sijalla 20 ja oman luokan sijalla 16. 

”Tulokseen ja kisaan ei voi mitenkään olla tyytyväinen”, toteaa Kimi yksioikoisesti. Isompaa kommenttia ei pettyneestä Kimistä saatu puristettua.

Sunnuntain Warm-up meni sen sijaan paremmin. Lauantain jäljiltä pyörään tehtiin vielä muutoksia ja käytiin data läpi, josta saatiin ajamisen osalta tehtäviä muutoksia hahmoteltua. Muutokset tuntuivat hyviltä ja ajaminen alkoi taas luistaa lauantaihin verrattuna. 

Sunnuntain kisaa odotellessa keli oli pitkään 50/50 alkaako satamaan vai ei. Kisa saatiin kuitenkin ajaa kuivalla radalla joskin hieman pilvisessä kelissä. 

Kisaan Patova lähti jälleen huonolta paikalta ja ajo tuntui takkuavalta.

”Eihän tällaista viikonloppua kukaan halua mutta näitä nyt tulee aina väkisinkin eteen. Nyt kerätään datat kasaan ja aletaan katsomaan mitä muutoksia halutaan tehdä ennen Aragonin kisaa. Harmittaa koko tiimiä mutta kyllä tästä taas noustaan, niin kuin aina”, summaa tiimipäällikkö Jani Rättö viikonloppua.

Kimin omat fiilikset kisasta on pettyneet. ”Harmittaa ja hävettää samaan aikaan. Ei voi kyllä yhtään olla tyytyväinen tähän viikonloppuun. Jotenkin pyörä ei tuntunut yhtään käteen sopivalta ja joutui puristaan ihan koko ajan eikä se sit oikeen mihinkään vieny niinku tuloksista näkyykin.” 

”Nyt lähetään kotiin ja mietitään miten päästään sille tasolle jossa haluan ajaa” Kimi kiittää ja kuittaa Espanjasta rankan viikonlopun päätteeksi.

Seuraava kisa ajetaan Aragonissa 19-20 kesäkuuta.

Kisan voi katsoa jälkikäteen RFME youtube kanavalta alla olevasta linkistä.

Teksti: RAM-Racing Yamaha / Ulla

Uusin numero