Hanx panostaa naismotoristeihin

Hanxin valikoimista löytyy varmasti kotimaisen motoristin tarpeisiin sopivia ajovarusteita.

Hanx esittelee MP20-näyttelyssä sekä uusia että jo mallistoon vakiintuneita ajovarustemalleja. Suomalaisena toimijana Hanxin varusteet on suunniteltu erityisesti kotimaisen käyttäjän tarpeisiin.

Kotimainen, Oravikoskelta ponnistava ajovarustevalmistaja Hanx panostaa erityisesti suomalaisten motoristien tarpeisiin suunniteltuihin ajovarusteisiin. Messuille Hanx on tuonut kattavan valikoiman niin uusia kuin perinteisiä suosikkimallejakin. Hanxin Monna Raatikainen ei peittele tyytyväisyyttään messuperjantain sujumiseen.

– Ensimmäinen messupäivä oli tosi hyvä. Uudet mallit on herättäneet kiinnostusta, ja meillä oli erityisen paljon naisasiakkaita. Oli myös mukava huomata, että vaikka myimmekin myös mittatilauspukuja, valtaosa tavarasta löytyi suoraan hyllystä. Valikoimaa on kyllä nyt hyvin ja vaihtoehtoja löytyy, joten meiltä löytää varmasti mieleisensä varusteet, lupaa Raatikainen.

Raatikaisen mukaan juuri nyt kysytyimpiä ovat jo pitkään hyvin myyneet adventure-henkiset ajovarusteet, joiden rinnalle ovat viime aikoina nousseet retropyörien suosion myötä samaa tyylisuuntaa edustavat ajovarusteet. 

– Tällä hetkellä heritage-tyyliset varusteet ja erityisesti öljykangastakit ovat todella suosittuja. Meillä on ollut niitä jo vuosia, mutta nyt tuomme niitä mallistoomme vielä enemmän, esimerkiksi naisten uusi Aletta-ajotakki, Raatikainen kuvailee.

Tänä vuonna Hanx onkin panostanut vahvasti erityisesti naisten varusteisiin.

– Olemme havainneet, että naismotoristit ovat nyt selvästi kasvava ryhmä. Asia sai vahvistuksen Vierumäellä järjestetyssä Women in Motorsport -konferenssissa. Naiset ovat innostuneet kaikenlaisesta moottoripyöräilystä, olipa kyse sitten crossista, endurosta tai katupyöräilystä. Onhan meillä aina ollut naisten malleja, mutta nyt olemme panostaneet erityisesti niihin,  kertoo Raatikainen.

Hanxin suhteen erityislaatuista on se, että tuotteet paitsi suunnitellaan, myös valmistetaan Suomessa. Ideoita Hanxilla haetaan sekä motoristeilta että haistelemalla kansainvälisiä tuulia.

– Tuotteiden suunnittelu tehdään tiimityönä. Idea tulee usein asiakkailta, ja katsomme mallimestarin kanssa, mikä on toteutettavissa – meillä on tietyt pohjat ja mallit, joiden tiedämme toimivan nimenomaan suomalaisille. Värien suhteen haemme ideoita maailmalta. Sitä kautta uusi tuote lähtee muotoutumaan. Tuotteemme leikataan, ommellaan ja viimeistellään Oravikoskella, ja olemme ylpeitä siitä, että olemme saaneet vielä pidettyä ompelimon Suomessa.

Pienenä ja joustavana toimijana Hanx tarjoaa asiakkailleen mittatilauspalvelun lisäksi mahdollisuuden myös muihin asiakkaan toivomiin muutoksiin.

– Esimerkiksi erilaiset värit ja pyörään sopiva värimaailma on monesti toivottu muokkaus. Meillä itse asiassa on joitakin värimalleja esillä messuosastolla, olemme tehneet niistä mallinukeille kravatteja. Halutessaan asiakas saa vaikka jokaisen lahkeen ja hihan eri värillä, Raatikainen nauraa.

Uusin numero