Hannes Soomerin tuskainen paluu sairauslomalta: ”vaikeimmin saavutettu MM-pisteeni”

2021 FIM Superbike World Championship, Round 07, WorldSSP, Magny-Cours, France, September 02-05, 2021

Kallio Racingin Hannes Soomer palasi Supersportin Magny Coursin MM-osakilpailussa tositoimiin loukkaantumisen jälkeen. Vertti Takalalle rata oli jälleen uusi tuttavuus. Ranskan kisaviikonloppu muodostui todella haastavaksi molemmille kuljettajille.

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-kausi 2021 jatkui viime viikonloppuna Ranskassa, Magny-Coursin radalla. Etukäteen oli tiedossa, ettei viikonloppu tule lähtökohtaisesti olemaan helppo, mutta hankaluuksia ilmeni odotettuakin enemmän. Virolainen Hannes Soomer oli toipunut Assenissa sattuneesta onnettomuudesta ja pääsi takaisin radalle, mutta nopeasti kävi selväksi, ettei ajaminen tule olemaan vielä helppoa. Suomalaiselle Vertti Takalalle Magny-Coursin rata puolestaan ei ollut entuudestaan tuttu. Lauantain aika-ajoissa Soomer jäi sijalle 24, ja Takala sijalle 26.  

2021 FIM Superbike World Championship, Round 07, WorldSSP, Magny-Cours, France, September 02-05, 2021

Viikonlopun molemmat kisat olivat hyvin tapahtumarikkaita ja sekä lauantain, että sunnuntain kisa keskeytettiin punalipuilla. Uusintastartin jälkeen Hannes Soomer ajoi lauantain kisassa sijalle 15 ja sunnuntain kisassa sijalle 17. ”Toivottavasti Barcelonassa pystytään jo normaalimpaan suoritukseen”, Kallio Racingin tallipäällikkö Vesa Kallio tuumaa. Vertti Takalalle Magny-Coursin rata ei ollut kovin helppo paikka ajaa ja sekä lauantain, että sunnuntain kisa päättyi hänen osaltaan keskeytykseen. ”Jotenkin Vertille tarvitsisi saada rentous omaan tekemiseen ja ehjiä suorituksia alle. Nyt on tullut vastoinkäymisiä oikein urakalla”, Vesa Kallio miettii. 

Hannes Soomer:

”Varmasti vaikeimmin saavutettu MM-pisteeni tähän mennessä, P24 -> P15 viikonlopun ensimmäisessä kisassa. Sunnuntai oli lauantaitakin vaikeampi, mutta tällaiset viikonloput ovat osa jokaista loukkaantumista. Barcelonassa olen vahvempi!”

Vertti Takala:

”Viikonloppu oli kyllä ehkä yksi elämäni vaikeimmista, ongelmia oli vaikka muille jakaa. Ajo ei oikein lähtenyt kulkemaan ja uusi rata oli vähän hankala, en oikein saanut tuntumaa siihen missään vaiheessa. Aika-ajokin meni pieleen ja kisat olivat aika tapahtumarikkaita, molemmissa tuli punaliput ja kisat keskeytettiin, ynnä muuta. Molemmat kisat päättyivät minun osaltani kaatumiseen, joten ei jäänyt paljon kotiin viemiseksi tästä viikonlopusta. Weekend to forget, seuraavaksi tärähtää sitten Barcelonassa. Täytyy vielä kiittää tiimiä ja mekaanikkoja, he tekivät pitkää päivää ja korjasivat pyörää kuntoon. Kaikki ovat varmasti vähän väsyneitä tämän viikonlopun jälkeen, mutta se oli ja meni nyt onneksi.”

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-sarja jatkuu Espanjan Barcelonassa 17.–19. syyskuuta 2021.

Lauantain kilpailun tulokset

Sunnuntain kilpailun tulokset

MM-pistetilanne

Teksti: Kallio Racing

Kuvat: Václav Duška Jr.

Uusin numero