Haavisto motocrossin Suomen mestariksi

Silve Racing KTM:n Jere Haavisto kruunattiin motocrossin kuninkuusluokan MX1 Suomen mestariksi Imatralla ajetussa kauden päätösosakilpailussa.

Ylöjärveläinen matkasi Imatralle jo tukevassa pistejohdossa ja voitettuaan ensimmäisen erän, niin mestaruus oli selvä. KTM-kuljettaja voitti vielä päivän toisenkin kilpailuerän ja voitti näin ollen kaikki kauden SM-osakilpailut sekä 12 ajetusta kilpailuerästä hän voitti 11 ja oli yhdessä toinen.

-Hyvältä tuntuu voittaa Suomen mestaruus ja en olisi ennen kauden alkua uskonut, että pystyn voittamaan kaikki osakilpailut. Tänäänkin ensimmäisen erän jälkeen päätä särki kovasti ja olin todella väsynyt. Ajattelinkin jo, että mitähän toisesta erästä tulee, mutta se meni onneksi kuitenkin hyvin. Suuri kiitos tiimille sekä kaikille yhteistyökumppaneille, tyytyväinen Haavisto kertoi kilpailun jälkeen.

Silve Racingin toinen kuljettaja MX1-luokassa Teemu Makkonen ajoi tänään Imatralla eräsijat yhdeksän ja seitsemän ollen päivän yhteistuloksissa seitsemäs sekä niin ikään MX1-luokan SM-sarjassa seitsemäs.

-Aika-ajoissa sain hyvän välin radalla, lähdin ensimmäisenä radalle ja heti alkuun ajoin nopean aika kierroksen, mikä riitti sijaan kuusi. Ensimmäisen erän lähtö ei oikein onnistunut, mutta hyvällä ajolla pystyin nousemaan sijalle yhdeksän. Toisessa erässä lähtö oli ihan ok, vaikka ei sekään mikään hyvä. Kuitenkin kovaa kisaamista ja sain puristettua hyvän ajon alle ja maalissa olin seitsemäs. Hyvä päivä ajollisesti, mutta startit olivat oikeastaan miinusta tänään, Makkonen kertoi.

Tiimin MX2-luokan kuljettajat joutuivat seuramaan päätösosakilpailun katsomosta, kun Eliel Lehtinen loukkasi olkapäänsä sarjan edellisessä osakilpailussa ja Joona Kukkonen kärsii keuhkoputken tulehduksesta. Lehtinen oli lopulta MX2-luokan loppupisteissä seitsemäs ja Kukkonen 16.

-On ollut hieno kausi ja paljon on menty eteenpäin koko tiimin voimin. Nyt on aika tyhjä olo ja niin hullulta, kun se tuntuukin niin mielessä alkaa siintää jo pikkuhiljaa ensi kauden suunnitelmat. Tässä kohtaa haluan kiittää suuresti kaikkia tiimin jäseniä ja yhteistyökumppaneita hienosta kaudesta, mistä on vielä ajamatta joukkue SM- ja MM-kilpailut, tiimipäällikkö Petteri Silvennoinen kertoi.

Uusin numero