GasGas Factory Racing Team  nousee MotoGP-luokkaan

Ensi vuonna MotoGP-luokassa nähdään uusi moottoripyörämerkki, kun GasGas tulee tehdastiimillä ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokkaan.

Red Bull Ringillä ajettavan MotoGP-kisan yhteydessä julkistettiin tieto, että GasGas nähdään tehdastiiminä ensi vuonna MotoGP-luokassa. Tiimin toisena kuljettajana ajaa Pol Espargaro, toisen kuljettajan nimi paljastetaan myöhemmin.

GasGas Factory Racing Team syntyy kun GasGas ja Tech3 liittoutuvat, pyörien väri muuttuu samalla GasGasille tyypilliseksi punaiseksi. Vaikka GasGas tunnetaan paremmin offroad-moottoripyöristään, on merkki KTM-omistuksen aikana panostanut huomattavan paljon myös ratamoottoripyöräilyyn ja merkki onkin nähty mukana niin Moto3- kuin Moto2-luokissakin omalla tiimillä.

Vuonna 1985 Espanjassa perustettu GasGas aloitti trial-moottoripyörien valmistajana ja saman vuosikymmenen lopulla valikoimiin lisättiin motocross- ja enduromoottoripyörät. KTM osti GasGasin vuonna 2019 ja sen jälkeen mallistoa on muokattu niin, että nykyiset GasGas-mallit tukeutuvat vahvasti KTM-tekniikkaan aivan samaan tyyliin kuin tekevät Husqvarnan nykymallit. 

Ensi vuodeksi GasGas Factory Racing Teamiin pestattu Pol Espargaro on 32-vuotias espanjalaiskuljettaja, joka tänä vuonna kilpailee MotoGP-luokassa Hondan tehdastiimissä. Espargaro on vuoden 2013 Moto2-luokan maailmanmestari. Mestaruuden jälkeen hän nousi MotoGP-luokkaan, ensin kolmeksi kaudeksi Monster Yamaha Tech3 -tiimiin (2014-2016) ja ajoi sen jälkeen neljä kautta Red Bull KTM Factory Racing -tiimissä ennen siirtymistään Hondan tehdastiimiin.

Uusin numero