Flunssa, kaatumiset ja kolari Vesterisen päänvaivana SM-motocrossissa Alavudella

Matias Vesterinen suuntasi motocrossin SM-kauden neljänteen osakilpailuun MX2-luokan kärkipaikalla, mutta poistui Alavudelta pisteiden kakkossijalla sunnuntaina. Imatran Moottorikerhon kuljettaja kärsi viikolla flunssasta, kaatuili ensimmäisessä erässä ja kolaroi SM-sarjan johtoon nousseen Kimi Koskisen kanssa toisessa erässä.

Vesteriselle nousi kuume viime tiistaina, ja vaikka se laskikin nopeasti, oireili flunssa useita päiviä. Sunnuntaisen SM-osakilpailun jälkeen ruokolahtelainen tunsi olonsa todella voipuneeksi ja jo itse kilpailussa flunssa vaikutti jaksamiseen. Sairastelun lisäksi Vesterisen tuloksentekoa hankaloitti kaksi kaatumista ensimmäisessä erässä sekä kolari Sipoon Moottorikerhon Kimi Koskisen kanssa toisessa erässä. Ensimmäisellä kierroksella tapahtuneen osuman ja siitä seuranneiden kaatumisten seurauksena kumpikin kuljettaja suuntasi takaa-ajoon häntäjoukoissa, Koskinen edellä ja Vesterinen myöhemmin perässä. Maaliin Vesterinen ajoi viidentenä ja Koskinen neljäntenä. Ensimmäisessä erässä Team Motopalvelun Vesterinen oli seitsemäs samalla, kun Koskinen nappasi uransa ensimmäisen erävoittonsa. Yhteistuloksissa Vesterinen oli kuudes ja Koskinen kolmas.

– Olipas päivä. Flunssa vei energian kropasta viikolla, mutta lauantaina oloni tuntui suhteellisen normaalilta, kuten myös sunnuntaina. Voimat olivat sittenkin poissa. Se selitti osaltaan tulostani, mutta ensimmäisen erän kaksi kaatumista ja toisen erän kolari Koskisen kanssa eivät kyllä johtuneet flunssasta, Vesterinen harmitteli.

– Olin toisessa erässä neljäntenä ja juuri ohittamassa Koskista sisämutkan kautta, kun hän tuli täysin yllättäen ulkoa kylkeeni. Kaaduimme molemmat, ja hänen pyöränsä jäi minun pyöräni päälle, joten hän pääsi lähtemään nopeammin liikkeelle. Olin jo alkukierrosten jälkeen väsynyt, mutta annoin vielä aivan kaikkeni viimeisellä kierroksella. Sain Koskisen kiinni, mutten päässyt ohi.

Vesterinen saapui Alavudelle SM-sarjan kärjessä kuuden pisteen etumatkan turvin Koskiseen nähden. Sipoon Moottorikerhon kuljettaja käänsi kuitenkin pelin itselleen seitsemän pisteen marginaalilla, kun jäljellä on enää yksi osakilpailu Vesterisen kotiradalla Imatralla parin viikon päästä. Alavudella toiseksi sijoittunut, Tampereen Motocrossin Jere Haavisto nousi SM-sarjassa kolmospaikalla tasapisteisiin Vesterisen kanssa. Erävoitosta irtoaa 25 pistettä, joten jaossa on vielä 50 pistettä.

– En voi enää tehdä muuta kuin antaa kaikkeni viimeisessä kisassa. Lähden ajamaan täysillä ja voittamaan molempia eriä. Muuta en voi.

– Olisi hienoa voittaa ja vielä juhlia Suomen mestaruutta kotiradalla. Koskisen etumatka ei ole mahdoton ottaa kiinni.

MX2-luokan SM-osakilpailun ykkönen Alavudella oli Orimattilan Moottorikerhon Mauno Nieminen, joka otti uransa ensimmäisen osakilpailuvoiton SM-sarjassa. Hän on SM-pisteissä neljäntenä. Sunnuntain viides oli Hyvinkään Moottorikerhon Sampo Rainio.

– Onnittelut Niemiselle ensimmäisestä voitosta! Itse voitin edellisessä osakilpailussa ensimmäistä kertaa urallani erän ja koko osakisan, ja onhan siinä ensimmäisessä jotain erityistä.

MX1-luokan osakilpailun voitti Vantaan Moottorikerhon Kim Savaste, jonka seuratoveri Miro Sihvonen otti kakkossijan. Kolmas oli Espoon Moottorikerhon Emil Silander. Savaste johtaa SM-sarjaa.

Alle 15-vuotiaiden MXC/A-luokan kärkikolmikon muodostivat Vantaan Moottorikerhon Saku Mansikkamäki, Viron Joosep Pärn ja Turun Moottorikerhon Aaro Menna. Pärn on SM-sarjan kärjessä.

SM-sarjan viimeinen osakilpailu järjestetään Imatran Moottorikerhon toimesta Imatran Kurkvuoren motocrossradalla sunnuntaina 13. syyskuuta.

Vesterisen kilpailukausi jatkuu seuraavaksi kahdella MX2-luokan MM-osakilpailulla Italiassa sunnuntaina 6. syyskuuta ja keskiviikkona 9. syyskuuta.

– Muutamat lennot ja koronatestit ovat tiedossa, kun suuntaan MM:iin italialaisen MGR-tiimini kanssa. Mukava lähteä taas kansainvälisiin kisoihin, vaikka vähän kiirehän sieltä tulee takaisin viimeiseen SM-osakisaan.

Tulokset

SML Motonet SM-Motocross, SM-osakilpailu 4/5, Alavus, su 30.8.2020

MX2-luokka

1. Mauno Nieminen, OriMK, Husqvarna, 44p.

2. Jere Haavisto, TamMC, Yamaha, 43p.

3. Kimi Koskinen, SiMK, KTM, 43p.

4. Emil Weckman, SiMK, Honda, 40p.

5. Sampo Rainio, HyMK, Husqvarna, 31p.

6. Matias Vesterinen, IMK, KTM, 30p.

Kaikki tulokset

Uusin numero