Finnish Talent Team – Petri Paavilaisen perustama RR-team auttaa lahjakkaita kuljettajia kansainväliselle uralle

Vasemmalta Peetu Paavilainen, Juho Kantola, Petri Paavilainen ja Teemu Welander. (kuva: Janne Huhtala)

Petri Paavilainen toteutti pitkäaikaisen haaveensa perustaessaan Finnish Talent Teamin. Tiimin tavoitteena on auttaa lahjakkaita suomalaisia Road Racing -urheilijoita kohti Suomen terävintä kärkeä sekä jopa kansainväliselle uralle.

Petri Paavilaisen kipinä tiimin perustamiseen syttyi, kun oma poika Peetu Paavilainen on kisannut road racingissa jo vuosia ja Petri on saanut etuoikeuden seurata erilaisten teamin toimintaa niin kotimaassa kuin ulkomailla. Finnish Talent Teamiin kaudella 2020 kuuluvat Juho Kantola, Peetu Paavilainen ja Teemu Welander. 

Juho Kantola

Kantolan luokat ja tavoitteet ovat ESBK 300cc Junior Superbike (Espanjan mestaruussarja), WSBK 300 SuperSport (MM-sarja= ja SuperStock 600 -luokan SM-sarja. Juholla on jo meriittinä Suomesta 300-luokan mestaruus ja muutamilta kausilta kokemusta myös kansainvälisiltä radoilta. Nälkäisen nuoren miehen tavoitteet ovat selkeästi kansainvälisellä uralla.

Peetu Paavilainen

Paavilainen on nuoresta iästään huolimatta tiimin kokenein kuljettaja. Peetu on kartuttanut kansainvälistä kokemusta kilpailemalla jo useita vuosia ammattitalleissa, mm. Red Bull Rookis Cup-, European Talent Cup- ja EM 600 STC -luokissa. Kaudella 2020 Peetu Paavilaisen tavoitteet ovat SM SuperStock 600 -luokassa ja WSBK SuperSport -luokassa (MM-sarja). Lisäksi Peetu antaa tiimin muille kuljettajille kokemuksellaan ammattimaista osaamista moottoripyöräurheilijana sekä näkemystä ja oppia ajotekniikkaan. Armeijan ohella Peetun päätavoite kaudella 2020 on voittaa Suomenmestaruus SuperStock 600 -luokassa ja ajaa muutama hyvä villinkortin kilpailu SuperSportin MM-sarjassa.

Teemu Welander

Kilpailuluokkana on 1000-kuutioinen Superbike ja sen SM-sarja. Welander antoi näyttönsä lahjakkuudestaan ensimmäisenä kilpailukautenaan 2019. Teemu sijoittui avoimessa kansallisessa luokassa kolmanneksi ja kellotti yhdelle radalle myös luokan rataennätyksen. Lähivuosina Teemulla on hyvät edellytyksen terävimpään SM-kärkeen ja mahdollisesti jopa pidemmälle. Tulevalle kaudelle tavoitteeksi on asetettu Teemun ajamisen analysoinnin ja ajotekniikan parantaminen sekä kauden edetessä nostaa vauhti ja sijoituksen SM-pisteille. Kaudella 2022 ajetaan jo SM-voitosta.

Finnish Talent Team tekee suomalaista ratamoottoripyöräilyä ammattimaisesti ja suurella sydämellä. Ammattimaisessa ohjauksessa Talenteille luodaan mahdollisuus kehittyä paremmiksi urheilijoiksi ja edetä uralla lajin kansalliselle huipulle tai jopa kansainväliseksi ammattilaiseksi. Tiimi toimii yhteistyössä Suomen Moottoriliiton, Rider Academyn ja Suomen Road Racing -ajajayhdistyksen kanssa. 

Yhteistyökumppaneina näkyvyyttä tuomassa ovat mm. Moottoriurheilu.tv, Bike-lehti, paikallislehdet sekä yritysmarkkinointi sosiaalisessa mediassa. Vielä ehtii ilmoittautua mukaan tukemaan tiimiä yhteistyökumppanina kaudella 2020.

Uusin numero