Finnish Talent Racing tuplavoittoon Alastaron rengasruletissa

Peetu Paavilainen otti täyden potin ratamoottoripyöräilyn SM-sarjan Alastaron osakilpailusta. Hän voitti molemmat Superstock 600 -luokan kilpailulähdöt ja ajoi samalla luokan uuden rataennätyksen.

Finnish Talent Racingin kuljettaja Peetu Paavilainen ajoi ensimmäisen paalupaikkansa ratamoottoripyöräilyn Alastaron SM-osakilpailussa sunnuntain aika-ajoissa. Aika-ajo ajettiin kuivalla, mutta ensimmäiseen kilpailuun lähdettäessä sää oli epävakaa ja tiimi teki viime hetkellä päätöksen vaihtaa sadekelin renkaat. Kisan alussa rata oli vain osittain märkä ja Peetu ajoi tiukkaa kisaa Eemeli Lahden kanssa, jolla oli alla kuivan kelin renkaat. Kilpailun puolessa välissä sade hieman yltyi ja Peetu pääsi helposti Eemelin ohi ja karkuun. Paavilainen ajoi ylivoimaisesti voittoon.

Toiseen kilpailuun lähdettiin kuivalla kelillä. ja Lahti sai jälleen todella hyvän startin ampaisten kärkeen. Paavilainen pääsi kuitenkin aivan Emen kantaan hiillostamaan, jolloin Lahdelle sattui ikävä kaatuminen ja Paavilainen otti kisassa johtoaseman ja piti sen helposti kontrolloiden maaliviivalle saakka. Paavilaisen kilpailuviikonlopun kruunasi myös uusi rataennätys, kun Peetu kellotti kisassa kierrosajaksi uudet sekuntiluvut 1:17.803. SM-pisteissä Paavilainen nousi kärkeen, 14 pisteen erolla Eemeli Lahteen.

Peetu Paavilainen kilpaili myös Markku Artiolan purkkiorjana. He lähtivät kilpailuihin neljännestä ruudusta ja he sijoittuivat ensimmäisessä kilpailussa kolmanneksi ja toisessa kilpailussa neljänneksi. SM-pisteissä Artiola ja Paavilainen ovat toisella sijalla.

Kokonaisuudessaan kilpailuviikonloppu oli Finnish Talent Racing tiimin osalta onnistunut. 

”Meillä oli vielä Perjantaina pieniä haasteita pyörän säätöjen suhteen, mutta kilpailupaikalla olleen Michelinin teknisen tuen yhteistyöllä saatiin pyörä todella hyvin säätöihin, ja tietysti koko tiimi sekä Peetu tekivät upeasti töitä koko viikonlopun” Petri Paavilainen kertaa tiimin kilpailuviikonloppua Alastarolla. 

Seuraava SM-osakilpailu ajetaan Motoparkin radalla 15.-16. elokuuta.

Uusin numero