Felix Nässillä kaksijakoinen viikonloppu Jerezissä

Heikon aika-ajon jälkeen lauantain oman luokan yhdestoista sija oli positiivista suorittamista, mutta sunnuntain kilpailu kariutui jo huonoon tuuriin kilpailun alkuvaiheessa.

Viikonloppu Espanjan mestaruussarjan Jerezin osakilpailussa lähti hyvin käyntiin, kun Supersport 600 -luokan harjoituksissa löytyi jo kelpo kyyti torstain aikana. Ongelmia tuotti kuitenkin talvella leikattu käsivarsi, jossa ilmenee vieläkin ongelmia kun ajaa aivan maksimi vauhtia. Näin ollen viikonloppuna keskityttiin lähinnä hyvän ja tasaisen kisavauhdin hakemiseen ja siinä onnistuttiin hyvin. Aika-ajossa pyrittiin ajamaan mahdollisimman vähän kierroksia, jotta käsivarsi toimisi saman päivän kisassa ongelmitta, mutta aika-ajon lopussa tullut punalippu keskeytti nopeimman kierroksen ja näin ollen aika-ajosta todella vaatimaton 25. sija.

Lauantain kilpailussa lähtö onnistui todella hyvin ja vaikka toisessa kurvissa taas katteet kolisivat sai Nässi nostettua sijoituksensa kohtuu mukavasti hitaampien kuskien edelle. Hyvä paikka löytyi Vertti Takalan perästä ja siinä oli hyvä paikka seurata, kun Takala saavutti koko ajan edellä ajavaa ryhmää. Harmittavasti neljännellä kierroksella vaihtovirheen seurauksena Nässi ajoi avausmutkan pitkäksi ja putosi Takalan vauhdista. Hyvän ja tasaisen ajorytmin ansiosta hän sai kuitenkin viimeisillä kierroksilla kiinni Kimi Patovan ja ohituksen onnistuttua ja Nässi maalissa lähdön 14. ja oman luokan 11.

Sunnuntaina lähtö ei ollut aivan yhtä onnistunut. Ensimmäisissä mutkissa huono tuuri ajolinjojen valinnoissa ja turhan varovaisuuden seurauksena ensimmäinen kierros kului selkeästi hitaampien kuskien ohittelussa. Toisella kierroksella pieni ajovirhe päätti kilpailun takasuoran jälkeiseen mutkaan harmittomaan kaatoon, mutta pyörä ei enää startannut ja näin ollen viikonloppu päättyi Jerezin hiekoille.

-Viikonlopusta täytyy plussana ottaa se, että tasainen kilpailuvauhti on hyvää, mutta aika-ajoissa ei ole varaa antaa noin paljon tasoitusta muille. Kuitenkin kuskina on todella turhauttavaa taistella vieläkin viime kaudelta tutun käsivarren ongelman kanssa, vaikka käsi talvella leikattiin niin ongelma on tullut takaisin. Joka viikonloppu joudutaan tekemään kompromisseja ajamiseen käden takia ja kilpailuviikonlopun aikana ei saada optimaalista tulosta aikaiseksi, kertoo Nässi.

Seuraava kisa on siirretty on 15-18. lokakuuta Albacetestä Navarraan, mutta saa nähdä tuleeko vielä muutoksia lisää kilpailukalenteriin covid-19 tapauksien johdosta.

Uusin numero