Felix Nässillä epäonnea avauskilpailussa Jerezissä

Ratamoottoripyöräilyn Espanjan mestaruussarjan SSP600-luokan ensimmäisessä osakilpailussa Felix Nässillä oli huonoa tuuria molemmissä lähdöissä. ”Euron” viat estivät sataprosenttisen kilpailemisen, tuloksena oli sijoitukset 22. ja 22.

Lauantain tuulisessa kelissä aika-ajosta tuli kohtuullinen tulos, sijoitus 23. Kilpailussa jo lähtöruutuun ajaessa Nässi huomasi että vaihdeavustin ei toimi pienemmälle vaihdettaessa, ja tämä tulisi aiheuttamaan ongelmia kaarteiden sisään tuloissa. Vikaa ei onnistuttu korjaamaan lähtöruudukossa. Kilpailu meni omaa sijoitusta puolustaessa, ohituksiin ei juuri ollut mahdollisuuksia. Seurauksena oli useita ”lähellä piti” -tilanteita takapyörän lukkiutumisesta. Sijoitus lähdössä oli 22. ja omassa SSP600-luokassa 14.

Sunnuntai aamuna satoi vettä ja lämmittelyajossa rata oli märkä. Kaikki eivät ajaneet  lämmittelyä ollenkaan, Nässi kävi testaamassa vaihdeavustimen toiminnan, joka oli nyt kunnossa. Kilpailu lähti hyvin liikkeelle mutta jo ensimmäisellä kierroksella tankin suojakuori irtosi osittain eikä jaloilla enää saanut tankista kunnolla tukea. Tämä haittasi ikävästi ajamista. Sijoitus maalissa oli taas 22. ja nyt omassa luokassa 13. Muutamia pisteitä tuli mutta paljon parempaankin olisi ollut mahdollisuuksia.

-Harmittaa todella paljon. Hyvät harjoitukset valuivat hukkaan, kun pikku viat veivät mahdollisuuden täysvauhtisesta kilpailusta. Tämä on pyyhittävä nopeasti pois mielestä ja keskityttävä täysillä seuraaviin harjoituksiin ja kilpailuihin, kertoi Felix. 

Teksti: Juha Nässi

Uusin numero