Felix Nässi Open 600-luokan neljäs Jerezissä

Felix Nässi (81) ajoi Jerezissä Open 600 -luokan neljänneksi. Kuva: Timo Nässi.

Felin Nässi päätti kilpailukautensa Jerezissä. Kilpailuviikonloppuun mahtui sekä hienoja onnistumisia että epäonnea.

Ratamoottoripyöräilyn Espanjan mestaruussarjan viimeinen osakilpailu ajettiin Jerezin vaihtelevissa olosuhteissa. Lauantain startissa Felix Nässi oli Open 600-luokan neljäs ja Supersport-lähdön kokonaistuloksissa 16. Toinen kilpailu sunnuntaina päättyi kaatumiseen kokonaiskilpailun sijalta 13.

Torstain vapaissa harjoituksia tihkusade kasteli rataa ajoittain ja punalippu keskeytti harjoitukset pariin kertaan. Perjantaina tekniset ongelmat sotkivat ensimmäiset harjoitukset, mutta toinen harjoitus päästiin ajamaan kuivalla radalla ja vauhtikin nousi mukavasti. Lauantain ensimmäinen aika-ajo ajettiin aamulla märällä radalla ja Nässi piti ykköspaikkaa melkein setin loppuun asti. Rata kuivui ja parhaat ajat ajettiin aika-ajon lopussa, Mashel Al-Naimi ajoi nopeimman ajan 0,012 sekuntia Felixin edelle. Nässi oli parantamassa viimeisellä kierroksella, mutta kolmannella sektorilla tuli pieni virhe ja Al-Naimi pysyi kärjessä. Sarjan mestari Oscar Gutierrez oli tässä vaiheessa 17. ja hopeamies Miguel Pons 15.

Toinenkin aika-ajo ajettiin märällä radalla ja pitkään näytti siltä, että kärki ei muutu, mutta kuusi minuuttia ennen aika-ajon loppua punalippu keskeytti ajamisen pitkäksi aikaa ja rata kuivui. Monet vaihtoivat uudet ”sateiset” ja onnistuivat parantamaan aikaa jo melko kuivalla radalla. Nässi kokeili kuivan kelin renkaita, mutta ne eivät vielä toimineet vaan sijoitus putosi, lopulta Nässin sijoitus oli 12. Tämä antoi kuitenkin kohtuullisen lähtöpaikan 36 kuljettajan joukossa.

Ensimmäisessä kilpailussa Nässi piti paikkansa lähdössä ja pystyi nousemaan alkukierroksilla jo yhdeksänneksi ja ajoi noin kymmenen pyörän ryhmässä, jossa sijoitukset vaihtuivat jatkuvasti. Kilpailun lopussa aiemminkin vaivannut käsi alkoi puutua ja vaikeutti täysjarrutuksia. Sijoitus alkoi pudota ja Felix oli maalissa sijalla 16. ja Open 600-luokan neljäntenä.

Sunnuntain ja lauantain välisenä yönä satoi ja rata oli aamun warm upissa puoliksi märkä. Noin puolet kuskeista ei ajanut ollenkaan ja ajaneistakin suurin osa vain pari kierrosta, myös Nässi jätti warm upin ajamatta. Kilpailuun päivällä lähdettäessä radalla oli vielä paljon märkiä kohtia. Tällä kertaa Nässin lähtö ei aivan onnistunut, mutta hän taisteli samassa ryhmässä sijoista 8-18. Neljännellä kierroksella ohitustilanteessa Nässin ajolinja painui hieman leveäksi yhdeksännessä kaarteessa ja etupyörä osui märälle tuhoisin seurauksin. Yamahaan tuli sen verran vaurioita, että kisan jatkaminen ei onnistunut.

Felix Nässin ja RAM Racing Yamahan tutustuminen Espanjan mestaruussarjaan oli onnistunut, vaikka kuski ei ollut parhaassa terässä. Kaluston ja kuljettajan vauhdin puolesta pystytään taistelemaan sijoituksista kymmenen joukossa. Neljän kuskin kärki oli Jerezissä todella kova Oscar Gutierrez, Miguel Pons, Hector Garzo ja Borja Quero, joilta löytyy jo kokemusta MM-sarjastakin. Hienosti viidenneksi molemmissa lähdöissä ajoi hyvän, nousujohteisen kauden ajanut Vertti Takala.

– Kisaviikonloppuun mahtui hienoja onnistumisia ja epäonnea. Sijoitus toiseksi Q1:ssä, mutta riskinotto kuivan kelin renkailla Q2:ssa ei onnistunut. Ensimmäinen startti oli hyvää taistelua sijasta kymmenen kunnes arm pump -vaiva pakotti hidastamaan ja sijoitus maalissa oli 16. Toisessa lähdössä oli vielä kovempaa taistelua sijoituksesta kymmenen joukkoon. Hyvä vääntö päättyi kaatumiseen, kun ohitustilanteessa ajolinja ajautui leveäksi ja etupyörä osui märkään kohtaan edellä olleen kuskin peitettyä näkyvyyden. Ajo tuntui hyvältä ja vauhti nousi. Pienen ajoasennon muutoksen jälkeen käsikin tuntui kestävän paremmin, joten keskeytys todella harmittaa. Suuret kiitokset RAM Racingin Jani Rätölle ja Markku Visurille, jotka saivat Yamahan säädöt kohdalleen. Myös suuret kiitokset Aroafisiofimedin Aroa Olivaresille, joka huolehti käden hoidosta joka päivä, kertoi Nässi kilpailun jälkeen.

(Teksti: Felix Nässin tieodtus)

Uusin numero