Espanja haluaa kieltää avokypärät

Tosi laitonta! …mahdollisesti pian Espanjassa. Kuva: BMW Motorrad.

Jos lainsäätäjä saa tahtonsa läpi, Espanjassa pian pakollista käyttää umpikypärää ja moottoripyöräilyyn tarkoitettuja käsineitä aina ajaessaan. Taustalla on pyrkimys parantaa turvallisuutta.

Espanjan sisäministeriö on julkaissut kolmen viime vuoden onnettomuustilastojen pohjalta laatimansa ehdotuksen moottoripyöräilijöiden turvallisuuden parantamiseksi. Viime vuosi oli onnettomuuksien kannalta murheellisin, ja 286 moottoripyöräilijää menehtyi kaupunkien tieosuuksilla.

Tietojen perusteella kahdeksan menehtyneistä ei käyttänyt kypärää. Tilastosta ei ilmene, minkä tyyppistä kypärää muut menehtyneet onnettomuushetkellä käyttivät.

Tästä lähtökohdasta on erikoista, että kyseistä tilastoa käytetään perusteena avokypärien kaavaillulle kiellolle. Jos sisäministeriö saa tahtonsa läpi, olisi siis jatkossa käytettävä joko umpikypärää tai avattavaa kypärää. Lisäksi ehdotuksessa esitetään moottoripyöräilyyn tarkoitettujen, hyväksyttyjen käsineiden käyttöä pakolliseksi sekä kolmen vuoden B-ajokorttikokemuksen omaaville kuljettajille ajokoulutusta ennen kuin he saavat ajaa alle 125-kuutioisia moottoripyöriä.

Uusin numero