Esa Tirkkonen Kawasakilla Road Racingin SM-sarjan Superbike -luokkaan Supremebikesin tukemana

Kauden 2019 kuplajuoman suihkutteluun päättänyt Esa Tirkkonen lähtee tavoittelemaan kaudella 2020 superbike-luokan kärkisijoja.

Esa Tirkkonen lähtee luottavaisin mielin hätyyttelemään kärkisijoja Superbiken SM-sarjaan kalustopäivityksen myötä. SM-sarjan lisäksi Tirkkonen aikoo ottaa tuntumaa katuradalla kisaamiseen Imatranajossa.

Viime kauden ensimmäiseen Superbike-luokan podiumsijoitukseensa päättänyt Esa Tirkkonen lähtee tavoittelemaan uuden kaluston myötä kärkisijoja Superbiken SM-sarjassa.

– Kahden viime kauden aikana oma kehitys on ollut tasaisen varmaa, ja viime kauden lopulla sijoitukset alkoivat olla tasaisesti top 5:ssä. Kaluston puolesta annettiin viime kaudella kuitenkin vielä jonkin verran tasoitusta modernimmilla pyörillä ajaviin, joten pyörän päivitys 10 vuotta vanhasta Suzukista -14 malliseen ZX-10R Kawasakiin oli ajankohtaista, Tirkkonen kertoo.

Tavoitteena Tirkkosella on ensi kaudella pyrkiä jatkamaan aiempien kausien tasaista kehityskaarta, joka tarkoittaa tasaisia top 5 -sijoituksia ja hyvänä päivänä kuohujuoman suihkuttelua podiumilla.

SM-sarjassa ajetaan viisi osakilpailua, joissa kaikissa kaksi kilpailustarttia. Kauden alku vaikuttaa kuskin mukaan mielenkiintoiselta, koska kaksi ensimmäistä kisaa ajetaan toukokuun lopulla Pärnussa ja kesäkuun alussa Kymiringillä.

– Pärnun rata on minulle täysin uusi tuttavuus ja Kymilläkin kierroksia on alla vain parikymmentä. Uuden opettelua on alkukaudesta edessä siis aika paljon, koska alla on itselle täysin uusi pyörä ja radatkaan eivät ole tuttuja.

Kymiringin jälkeen sarja siirtyy Kemoran kautta Alastarolle ja sieltä kauden päätöksen Motoparkiin, joka on kotimaan radoista Tirkkoselle mieleisin. SM-sarjan kisojen lisäksi Tirkkonen osallistuu katuradalla ajettavaan Imatranajoon.

– Ensimmäisestä visiitistä Imatralle on tarkoituksena hakea lähinnä elämyksiä ja kokemusta tulevia vuosia varten. Varsinaisia tulostavoitteita sinne ei ole, mutta tilanne saattaa tietenkin muuttua, kun kypärä vedetään päähän, pohtii Tirkkonen.

Yhteistyössä Tirkkosen kanssa tulevalla kaudella ovat juuri uuden verkkokaupan avannut Supremebikes, JTA Connection, Agon ATK-Apu sekä Luxteam.

Teksti: Esa Tirkkosen tiedotus

Uusin numero