Erno Kostamo aloittaa North West 200 -urakkansa tiistaina

Katuratakuljettaja Erno Kostamo ajaa ensimmäiset North West 200 -kisan harjoitukset tänään tiistaina. Kisa on Irlannin suurin vuosittainen urheilutapahtuma, jota paikan päällä seuraa yli 150 000 katsojaa.

Joensuulainen katuratakilpailija Erno Kostamo aloittaa kilpailukauden 2023 hyppäämällä suoraan syvään päätyyn, kun vuorossa on Pohjois-Irlannissa ajettava North West 200. Vuodesta 1929 ajettu kisa ajetaan 14,436 kilometrin pituisella kolmiomaisella radalla Portstewartin, Colerainen ja Portrushin kaupunkien välillä. Jo vuonna 1957 ratakierroksella ylitettiin 100 mailin keskinopeus Norton 500:lla. Virallinen kierrosennätys nykymuotoisella radalla on Steve Platerin ajama, ja keskinopeus oli tuolloin 199,734 kilometriä tunnissa. Michael Rutter ylitti vuonna 2004 ensimmäisenä kuljettajana 200 mailin huippunopeuden eli 322 kilometriä tunnissa. Nykyinen nopeusennätys on Martin Jessopin ajama 335 kilometriä tunnissa.

Erno Kostamo kilpailee North Westissä sekä Superbike- että Superstock-luokissa. Kerran aiemminkin North Westissä kilpaillut Kostamo on kertonut, että pohjoisirlantilaisen katuradan erikoisuuksia ovat kolmiomaisen ja suoraviivaisen profiilin lisäksi radan likaisuus, ja esimerkiksi edellä ajavien pyörien ilmavirrasta nouseva hiekka ”hiekkapuhaltaa” jarrusatulat viikonlopun aikana niin tehokkaasti, että Brembon logot häviävät kokonaan. Samasta syystä katteet, kypärän visiirit ja myös pyörien moottorit ovat kulutustavaraa. 

Hallitsevaa Macaon GP:n voittajaa Kostamoa tänä vuonna ovat North Westissä haastamassa mm. John McGuinness, Michael Rutter ja Michael Dunlop sekä IRRC-katusarjasta tutut kilpakumppanit Lukas Maurer ja David Datzer.

Erno Kostamo nähdään radalla viikon aikana seuraavasti (ajat Suomen aikaa):

Tiistai, Vapaat harjoitukset:

Superbike, klo 13:30

Superstock, klo 15:30

Torstai, Vapaat harjoitukset:

Superstock, klo 12:45

Superbike, klo 14:45

Torstai, Superstock Race 1 (6 kierrosta) klo 20:30

Lauantai, Kisapäivä.

Kisapäivä alkaa klo 12:00

(Supersport (6 kierrosta))

Superbike (6 kierrosta) 🇫🇮

(Supertwin (4 kierrosta))

Superstock (6 kierrosta) 🇫🇮

Superbike (6 kierrosta) 🇫🇮

Linkki tapahtuman kotisivuille:

Linkki viralliseen liveen:

Klik

Uusin numero