Erno Kostamo ajoi kahdesti kuudenneksi Horicessa

Erno Kostamo, IRRC-Superbike
(Kuva: Janne Kohonen)

Kansainvälinen katuratasarja IRRC rantautui nyt elokuun viimeisellä viikonloppuna Tsekin tasavallan Horicen perinteikkäälle ja vaikealle katuradalle. Markka Racing -tiimin Erno Kostamo ajoi hyvin molemmissa sunnuntain kisalähdöissä ohittaen ruutulipun kuudentena. Myös Juha Kallio ajoi pisteille ensimmäisessä erässä.

IRRC-Superbike -luokan ensimmäinen kilpailuerä onnistuttiin ajamaan vasta kolmannella yrityksellä, sillä kaksi aiempaa keskeytettiin punalipuilla kaatumisten takia.

Lyhennetyn viiden kierroksen kilpailun voitti tsekki Marek Cerveny ylivoimaisesti. Toinen oli Didier Grams ennen Sebastien le Grelleä. Erno Kostamo ajoi hyvin sijoittuen kuudenneksi. Juha Kallio teki hyvän nousun ja hän oli maalissa sijalla 11.

Superbike-luokan toinen kisaerä ajettiin suunnitellussa pituudessa eli kymmenen kierroksen mittaisena. Cerveny oli jälleen voittaja ennen le Grelleä. Tsekki Petr Biciste oli kolmas. Kostamo ajoi toisessa erässä parisen sekuntia nopeammin kuin avauskisassa. Maalissa Erno oli kuudes.

Kostamo oli nopein tulokasajaja Horicessa.

-Olen tyytyväinen tuloksiini. Ajoin tietyllä varmuuskertoimella ja joka kerran, kun olin radalla vauhti koheni, tiivisti Kostamo Horicen kokemustaan.

Juha Kallio tuli toisen lähdön lämmittelykierroksen jälkeen pois radalta.

-Lämmittelyssä kytkinkahva osui Imatralla loukkaantuneeseen käteen, ja se teki kipeää. Siksi tulin pois radalta.

Horicessa kovinta vauhtia pitivät tsekkiläiset kuljettajat, jotka ovat vuosia tahkonneet tätä mutkaista katurataa.

Supersport-luokan ensimmäisen lähdön voitti tsekkiläinen Kamil Holan. Iltapäivän kisan ykkönen oli Alankomaiden Joey den Besten.

IRRC-sarjan päätösosakilpailu on Saksan Frohburgissa 23.-24. syyskuuta.

Horicen helteessä tarvittiin viilennystä. Tallipäällikkö Ilkka Pönniä ja Juha Kallio

Uusin numero