Ensimmäinen paalupaikka Espargarolle ja KTM:lle

Steiermarkin GP:N paalupaikka on ensimmäinen sekä Pol Espargarolle että KTM:lle. Kuva: motogp.com.

Steiermarkin GP:n jännittävä aika-ajo lupaa hyvää huomiselle kilpailupäivälle, sillä jokaisessa luokassa nähtiin jännittäviä taisteluita lähtöruuduista. Samalla myös Aron Canet ja Pol Espargaro ajoivat ensimmäiset paalupaikkansa Moto2- ja MotoGP-luokissa – jälkimmäinen paalu oli myös KTM:n ensimmäinen.

Taistelu Steiermarkin GP:n lähtöruuduista tarjosi kovia kamppailuja ja yllätyksiä kaikissa luokissa. Päivän puhutuimpia suorituksia olivat Aron Canetin (Moto2) ja Pol Espargaron (MotoGP) paalupaikkojen lisäksi Johann Zarcon kolmossija MotoGP-luokan aika-ajossa, sillä Zarco oli määrätty viime viikonlopun onnettomuuden johdosta starttaamaan aika-ajotuloksesta riippumatta varikolta.

Jo Moto3-luokan ensimmäinen aika-ajo tarjosi paljon puhuttavaa, sillä nopeimman ajan kellottanut Jaume Masia kaatui viimeisellä kierroksellaan. Tämä poisti pyörästä katteet ja lähti ajamaan varikolle ilman käsineitä. Pyörä kuitenkin vuoti voimakkaasti öljyä suurelle osalle radasta, joten radan putsaaminen viivästytti aikataulua. Rangaistuksena Masia ei saanut osallistua toiseen aika-ajoon. Ensimmäisen aika-ajon sijat 2-4 nappasivat Niccolo Antonelli, Can Öncu ja Darryn Binder. 

Toisessa aika-ajossa kuljettajilla oli vaikeuksia pysyä radan rajojen sisällä. Yksi näistä oli alkukaudella yllättävän heikosti suoriutunut Tony Arbolino, jonka paras kierros hylättiin. Silti mies lähtee huomiseen kilpailuun neljännestä ruudusta. Nopeimman kierroksen kellotti Gabriel Rodrigo, Red Bull KTM Ajo -tiimin Raul Fernandez oli toinen ja Tatsuki Suzuki kolmas.

Red Bull KTM Ajon toinen kuljettaja Kaito Toba lähtee kilpailuun 17. lähtöruudusta.

Moto3-luokan top-10:
1. Gabriel Rodrigo (Kömmerling Gresini Moto3)
2. Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) + 0,012
3. Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse) + 0,064
4. Tony Arbolino (Rivacold Snipers Team) + 0,105
5. Celestino Vietti (SKY Racing Team VR46) + 0,175
6. John McPhee (Petronas Sprinta Racing) + 0,342
7. Dennis Foggia (Leopard Racing) + 0,495
8. Ai Ogura (Honda Team Asia) + 0,559
9. Albert Arenas (Valresa Aspar Team) + 0,602
10. Darryn Binder (CIP Green Power) + 0,669

Moto2-luokan ensimmäisestä aika-ajosta jatkoon pääsivät Somkiat Chantra, Tetsuta Nagashima, Hector Garzo ja Stefano Manzi.

Toisen aika-ajon ensimmäisten kierrosten jälkeen kärjessä oli Aron Canet ennen Red Bull KTM Ajo -kaksikkoa Jorge Martini ja Tetsuta Nagashima. Toisilla kierroksilla kärjen sijoitukset eivät muuttuneet. Kärkivauhdissa ollut Nagashima lipsautti itsensä ulos odottaneelta paalupaikalta, mutta onnistui silti puolustamaan lähtöruutuaan takana uhanneelta Augusto Fernandezilta. Samaten Martin oli viimeisellään erinomaisessa vauhdissa, mutta ei lopulta onnistunut alittamaan Canetin aikaa, joten tämä saa startata Moto2-luokan kilpailun paalupaikalta ensimmäistä kertaa urallaan.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana ruuduista 7 ja 8 starttaavat Thomas Lüthi ja Hector Garzo ajoivat tuhannesosasekunnilleen saman ajan.

Moto2-luokan top-10:
1. Aron Canet (Openbank Aspar Team)  
2. Jorge Martin (Red Bull KTM Ajo) + 0,118
3. Tetsuta Nagashima (Red Bull KTM Ajo) + 0,370
4. Augusto Fernandez (EG 0,0 Marc VDS) + 0,381
5. Marco Bezzecchi (SKY Racing Team VR46) + 0,390
6. Remy Gardner (Onexox TKKR SAG Team) + 0,403
7. Thomas Lüthi (Liqui Moly Intact GP) + 0,454
8. Hector Garzo (Flexbox HP 40) + 0,454
9. Jorge Navarro (+ EGO Speed Up) + 0,466
10. Nicolò Bulega (Federal Oil Gresini Moto2) + 0,473

MotoGP-luokan ensimmäisessä aika-ajossa näytti siltä, että jatkoon nousisivat Iker Lecuona ja Brad Binder, mutta Johann Zarco – jolle aika-ajolla ei periaatteessa ole edellisen kilpailun rangaistuksen vuoksi merkitystä – ajoi hurjan kierroksen ottaen kärkipaikan. Toisena jatkoon pääsi Danilo Petrucci aivan session lopussa ajamallaan kierroksella. Paikkaa toisesta aika-ajosta hamusi tosissaan myös Valentino Rossi, joka kuitenkin kaatui olleessaan lupaavalta näyttäneellä kierroksella.

Toinen aika-ajo alkoi todellisella jännitysnäytelmällä, kun lähes jokainen maaliviivan ylittänyt kuljettaja nosti itsensä joko kärkeen tai läes kärjen tuntumaan. Kun ensimmäiset kierrokset oli saatu ajettua, oli kärjessä Takaagi Nagakami.

Toisilla kierroksilla Pol Espargaro ohitti japanilaisen, joka yritti vielä raivoisasti vastata, ja olikin erittäin nopealla kierroksella, mutta ylitti radan rajat, joten Espargaro sai kunnian ottaa paalupaikan, joka oli paitsi miehen ensimmäinen henkilökohtainen paalu MotoGP-luokassa, ensimmäinen myös KTM:lle. Aikojen perusteella eturivin täydentäisi Johann Zarco, mutta tämän joutuessa starttaamaan varikolta, saa kolmannesta ruudusta huomenna lähteä Joan Mir.

MotoGP-luokan top-10:
1. Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing)
2. Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) + 0,022
3. Johann Zarco (Esponsorama Racing) + 0,052*
4. Joan Mir (Team Suzuki Ecstar) + 0,098
5. Jack Miller (Pramac Racing) + 0,120
6. Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) + 0,198
7. Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) + 0,202
8. Miguel Oliveira (Red Bull KTM Tech 3) + 0,217
9. Andrea Dovizioso (Ducati Team) + 0,269
10. Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) + 0,286

*Johann Zarco starttaa kilpailuun varikolta.

Steirmarkin GP ajetaan Itävallan Red Bull Ringin radalla sunnuntaina 23. elokuuta. Kilpailut aloittaa Moto3-luokka kello 12, Moto2 on vuorossa kello 13.20 ja MotoGP:n lähtövalot sammuvat kello 15.00.

Uusin numero