Eemeli Lahti villillä kortilla Assenin BSB Supersport -kilpailuun

Viimeksi Eemeli Lahti kilpaili Assenissa BSB Supersport-luokassa vuonna 2017 ja sai tuulettaa voittoa jännittävän kilpailun päätteeksi.
Kuva: Jon Jessopp.

Vaikka brittein Superstock 1000 -sarjan kilpailua ei järjestetä Assenissa, nähdään radalla suomalaisväriä, kun Eemeli Lahti osallistuu Supersport-luokan kilpailuun Sterkman Motorsport by HRP:n Suzukilla.

Road Racingin brittein mestaruussarja vierailee Alankomaissa Assenin osakilpailun merkeissä 20.-22. syyskuuta. Koska BSB:n Superstock 1000 -luokka ei kilpaile Assenissa, vierailee Eemeli Lahti Assenissa Supersport-luokassa villillä kortilla. Kalustona Lahdella on Sterkman Motorsport by HRP:n tuulennopea Suzuki GSX-R 600.

– Assenissa ei ajeta Superstockeilla, mutta luokalla oli korvaava kilpailu Doningtonin WSBK-osakilpailun yhteydessä. Koska sarjassa on tauko, on hyvä hetki verestää vanhoja muistoja kuusisatasen puikoissa, Lahti kertoo.

Lahden muistot Assenista ovatkin positiivisia. Edellinen BSB Supersport -luokan kilpailu päättyi kuplajuoman suihkuttamiseen korkeimmalta palkintokorokkeelta ja Lahti odottaa kilpailua jo innolla.

– Assenissa on tullut ajettua podiumeja ja voittokin, joten sinne on todella mukava lähteä ja odotukset ovat korkealla, Lahti pohtii.

Valmistautumista kuitenkin häiritsee Lahtea vaivaava ärhäkkä syysflunssa, joka estää kaluston testaamisen ennen Asseniin suuntaamista.  

– Olen kuumeessa, joten tämä viikko menee lepäillessä ja tiistaina lähden pakettiautolla kohti Assenia. On harmi, että emme varmaankaan ehdi ajaa shakedownia ennen kilpailuviikonloppua. Pyörään on vaihdettu Supersport-moottori ja olisi ollut hyvä päästä ajamaan muutama setti, mutta toivotaan, että kaikki on kunnossa, Lahti toteaa.

Lahden tiimi Superstock 1000 -luokassa, STAUFF Quick Connect, suhtautui ymmärtäväisesti kuljettajansa Supersport-vierailuun.

– Superstock 1000 -tiimi on osa Team Greeniä, joten ymmärrettävästi asiasta jouduttiin hieman neuvottelemaan, mutta pääsimme asiasta yhteisymmärrykseen ja kaikkien mielestä on positiivista, että olen mukana myös Assenissa, Lahti kiittää.

Myös Sterkman Motorsport by HRP:n tiimipäällikkö Joni Hannula on iloinen mahdollisuudesta osallistua Assenin BSB Supersport -kilpailuun.

– Eemeli on kehittynyt edellisen Assenin BSB-kilpailumme jälkeen ja pyöräkin on entistä nopeampi. Voitoista lähdetään siis ajamaan, mitään muuta tavoitetta ei voi olla, Hannula toteaa.  

Eemeli Lahti kilpailee Assenin 20.-22. syyskuuta järjestettävässä BSB Supersport -luokan kilpailussa Sterkman Motorsport by HRP:n Suzuki GSX-R 600:lla. 

Uusin numero