Eemeli Lahti tähyää kohti Supersportin MM-osakilpailuja

Edellisen kerran Eemeli Lahti kilpaili Assenissa vuonna 2019. Tuolloin hän sijoittui BSB Supersport -luokan kilpailun toiseksi.

Kauden 2020 suunnitelmat kariutuivat koronan vuoksi, mutta Eemeli Lahti on jälleen kääntänyt katseensa Supersportin MM-sarjan suuntaan. Kaudella 2021 Lahti osallistuu kolmeen sarjan osakilpailuun.

Eemeli Lahti lähtee kaudella 2021 mittaamaan Supersport-luokan MM-sarjan vauhtia valikoituihin osakilpailuihin kalustonaan tuttu HRP Suzukin GSX-R 600. Lahti kertoo odottavansa kilpailemista jo innolla, vaikka pandemia heittääkin vielä tulevankin kauden ylle epäilyksen varjoa.

– Intoa ajamiseen ja kilpailemiseen on todella paljon, mutta pitää silti olla realisti ja huomioida maailmantilanne. Toivottavasti sen kehitys on positiivista ja pääsemme ajamaan, Lahti pohtii. 

Ensimmäisenä ohjelmassa on Lahdelle perinteisesti hyvin sopivalla Assenin radalla ajettava Alankomaiden osakilpailu.

– Assenia odotan erityisen kovasti – sekä sinne pääsemistä että kilpailua. Olen aina nauttinut siellä ajamisesta kovasti ja sinne on helppo lähteä. Toivottavasti aiemmat Assenin onnistumiset saavat jatkoa ja lisäävät itseluottamusta muihin kilpailuihin, Lahti toteaa.

Seuraavaksi Lahden kalenterissa ovat peräkkäisinä viikonloppuina Barcelonassa ja Jerezissä ajettavat Katalonian ja Espanjan osakilpailut. Barcelonan rata on Lahdelle uusi tuttavuus.

– Barcelonassa en ole ajanut koskaan, en kilpaa, enkä edes ratapäivää. Uudelle radalle pääsy onkin mukava uusi haaste. Jerez on sen sijaan tuttu, ajoin siellä viime vuonnakin yhden kilpailun. Odotan innolla, että pääsen ajamaan myös siellä, Lahti hehkuttaa.

Lisäksi Lahden suunnitelmissa on ajaa joitakin kilpailuja myös Suomessa. Näillä näkymin kilpailukausi alkaa Kymiringin SM-avauksesta 22.-23. toukokuuta.

– Kymiringillä ajan todennäköisesti jälleen sekä Superstock 600- että Superbike-luokassa, Lahti pohtii.

Eemeli Lahden lisäksi HRP Suzukin väreissä nähdään tulevalla kaudella Niko Tanskanen ja Akseli Putkonen. Nuoret kuljettajat jatkavat kilpailemista kotimaan Superstock 600 -luokassa.

Supersport-luokan MM-sarjan Alankomaiden osakilpailu järjestetään 23.-25. heinäkuuta, Kataloniassa kilpaillaan 17.-19 syyskuuta ja Jerezin radalla ajetaan 24.-26. syyskuuta Espanjan osakilpailu.

Uusin numero