Eemeli Lahden tavoitteena nousu kohti kärkeä Misanon Supersport-kisassa


World Superbike -sarja palaa Italiaan Misanon radalla ajettavan Riviera di Riminin osakilpailun merkeissä. Mukana on myös supersport-luokkaan osallistuva Sterkman Motorsport by HRP:n Eemeli Lahti, joka hakee jatkoa edellisen kilpailun mainioille suorituksilleen.

– Odotan kilpailua hyvillä fiiliksillä. Nyt on ensimmäinen viikonloppu, jolta uskaltaa toivoa todella positiivisia tuloksia, Lahti pohtii.

Lahti on kilpaillut 4,2-kilometrisellä Misanon radalla aiemminkin, edellisen kerran vuonna 2015, joten kyseessä ei ole täysin uusi tuttavuus.
– Minulla on ainakin jonkinlainen käsitys siitä, miten täällä pitäisi ajaa, Lahti veistelee.
– Pyörämme sopii ainakin radan alkuosalle oikein hyvin. Pitkä takasuora on vielä hieman kysymysmerkki, mutta uskon, että Suzuki on täällä aivan kilpailukykyinen peli, Lahti ennakoi.

Edellisessä, Brnon osakilpailussa Lahden pyörä kärsi lämpöongelmista, ja tiimi onkin varautunut Misanon kuumiin olosuhteisiin asentamalla pyörään lisäjäähdyttimen.
– Jäähdytin tuo pyörään hieman lisää painoa, mutta uskon, että sen ansiosta Brnon lämpöongelmat eivät toistu täällä, Lahti kertoo

Viikonlopun tavoitteiden suhteen Lahti haluaa jatkaa siitä, mihin Brnossa jäi. Tavoitteena on aloittaa heti perjantaina räväkästi ja varmistaa suora Superpole 2 -paikka.
– Kisassa haluan pitää tason vähintään siellä, missä se viime kilpailussa oli, ja kymmenen kärkeen pitäisi meikäläisen hanskoilla ajaa aivan heittämällä. Mieluummin tietysti mentäisiin Brnosta eteenpäin ja lähemmäs top 5 -sijoituksia. Täällä viivalla on joitakin villin kortin kuskeja, jotka saattavat vaikeuttaa tavoitteeseen pääsyä hieman, mutta lähden kisaan hyvällä itseluottamuksella, Lahti toteaa.

World Superbike -sarjan seuraava osakilpailu ajetaan 6.-8. kesäkuuta Italiassa, Misano World Circuit Marco Simoncelli -radalla. Sterkman Motorsport by HRP -tiimin Eemeli Lahti osallistuu Suzuki GSX-R 600:lla supersport-luokkaan. Luokan harjoitukset ajetaan perjantaina klo 11.40 ja 16.00 sekä lauantaina 10.15. Luokan aika-ajo on vuorossa lauantaina klo 15.00 alkaen ja sunnuntaina ajetaan warm-up klo 10.10 ja kilpailu klo 12.30 Suomen aikaa.

Uusin numero