Easy Rider – Drive in -leffa Café Lättiksellä tänään lauantaina klo 21.00


Lopen Pilpalassa sijaitsevalla Café Lättiksellä esitetään tänään moottoripyöräilijöille järjestettävässä näytöksessä Easy Rider -leffa, joka katsotaan oman moottoripyörän satulassa istuen.

”Elokuun 11” on Suurlähettiläiden biisi, jossa lauletaan:
”…syksyn ensilehti putoaa, vieno tuuli puhaltaa
tyhjän penkin huomaan, käyn siihen istumaan
siinä katson maailmaa, käy ilta tummumaan…”

Elokuun 11 on myös päivämäärä, jolloin Lopen Pilpalassa sijaitsevassa Café Lättiksessä esitetään kulttielokuva Easy Rider. Eikä minään perinteisenä leffateatteripönötys-esityksenä, vaan sitä katsotaan drive in -tyyppisesti oman moottoripyörän satulassa istuen. Suurlähettiläiden biisi kuvaa hyvin esitysajankohtaa sekä syksyn ensilehtien että illan tummumisen osalta, mutta tyhjiä penkkejä toivottavasti ei paikalla nähdä.

Easy Rider on vuonna 1969 valmistunut ”road movie”, jonka pääosia esittävät Peter Fonda, Dennis Hopper sekä Jack Nicholson. Fonda on samalla yksi elokuvan käsikirjoittajista ja Nicholsonille ja Hopperille se puolestaan oli läpimurtoelokuva. Elokuva toi suuren kansan tietoisuuteen biisin, jonka kohdalle tänä päivänä voi vetää yhtäkuin-merkin moottoripyöräilyn syvimmän olemuksen kanssa: Born to be wild. Easy Rider kuvaa 1960-luvulla aikuistunutta sukupolvea nuorten moottoripyöräilijöiden kautta.

Café Lättikselle pääsee leffan esitysaikaan portista sisään vain moottoripyörillä sekä mönkijöillä, joille on varattu erillinen peltoparkki. Lipun hinta on 10 euroa per sierainpari. Café Lättiksen yrittäjä Jaska Hämäläinen toivoo sujuvan sisäänpääsyn takaamiseksi mahdollisimman monen ottavan tasarahan mukaan ja ruuhkan välttämiseksi saapuvan paikalle hyvissä ajoin, toki kortillakin voi maksaa.

Klo 20.30 alkaa lihakeiton myynti ja sitä on varattu sadalle ensimmäiselle nälkäiselle. Itse elokuvan esitys alkaa noin klo 21.30 ja alkamisajankohta riippuu myös sääolosuhteista. Ennusteiden mukaan luvassa on pilvipoutainen ilta, mikä on ihanteellinen keli elokuvan näkemiseen 4 x 8 metrin screeniltä. Lippuja myydään vielä portilta ja mahdollisimman runsas osanotto varmistaa, että idearikas yrittäjä tarjoaa jatkossakin motoristeille hienoja ja erilaisia tapahtumia. Yhden pisteen vihje: kymppi mukaan ja paikalle!

Café Lättis: Rautakoskentie 2079, 12750 PILPALA
facebook: https://www.facebook.com/cafelattis/

Mikä on Café Lättis:

Pilpalan Lättähattu – Uusi motoristikahvila mutkateiden keskellä

Uusin numero