Crutchlow tähyää 1000 pisteen rajapyykkiä Japanin MotoGP-kisassa


Brittikuljettaja Cal Crutchlow on ennen Japanissa ajettavaa Motegin kisaa kerännyt MotoGP-luokassa yhteensä 989 pistettä.

Crutchlow on ajanut MotoGP-sarjassa vuodesta 2011 kolmella eri merkillä, Yamahalla 2011-2013, Ducatilla kauden 2014 ja kaudesta 2015 alkaen Hondalla. Hänen nykyinen tallinsa on LCR Honda Castrol. Vajaan kahdeksan kauden aikana Mansaaren mies on ehtinyt voittaa 3 kisaa ja ottaa 15 podiumsijoitusta. Sekä paalupaikkoja että kilpailun nopeimpia kierroksia hänelle on kirjattu neljä kappaletta.

Crutchlow on siitä erikoinen kuljettaja, että hän ei ole kilpaillut lainkaan MotoGP-sarjan pienemmissä luokissa, vaan hyppäsi suoraan kuninkuusluokkaan ajettuaan sitä ennen Supersport- ja Superbike-luokkien MM-sarjoissa. Hän on voittanut urallaan sekä Brittien Supersport-luokan mestaruuden (2006) että Supersporttien maailmanmestaruuden (2009, Yamaha). Toinen Crutchlowiin liittyvä erikoisuus on se, että hänellä ei ollut moottoripyöräkorttia vielä hänen voittaessaan Supersport-mestaruuden briteissä 2006, vaan kortin hän ajoi vasta seuraavana vuonna.

MM-pisteitä Crutchlowilla on tällä hetkellä kaikkiaan jo yli 1500, sillä Supersportin MM-sarjassa hän ehti kerätä 260 pistettä ja Superbiken MM-sarjassa 311 pistettä ennen siirtymistään MotoGP-sarjaan.

Uusin numero