Cornejo Florimo sekunnin erolla Dakarin kärkeen

Ricky Brabec ajoi tämän vuoden Dakarin ensimmäiseen etappivoittoonsa. Kokonaiskilpailussa viime vuoden voittaja on sijalla 8. Kuva: A.S.O/F.Gooden/DPPI

Seitsemän päivän jälkeen Dakarissa on ajettu kilpaa lähes 29 tuntia ja kärkikaksikon erottaa yksi sekunti.

Ha’ilissä pidetyn lepopäivän jälkeen kuljettajat suuntasivat 742 kilometrin matkalle kohti Sakakaa. Päivän kokonaismatkasta 471 kilometriä ajettiin kelloa vastaan. Sakakassa kuljettajilla ei ollut tiimien tukea käytettävinään, eli mahdolliset korjaukset olisi tehtävä itse. Kaluston pitäminen kunnossa oli siis avainasemassa.

Tähän asti hyvin ajanut Ross Branch kaatui rajusti päivän alkuvaiheessa ja irronnut ketju jumiutui. Mies pääsi jatkaamaan, mutta menetti 40 minuuttia, mikä tarkoittanee voittohaaveiden hylkäämistä.

Seitsemänneksi ajanut Toby Price putosi kokonaiskilpailun kärkipaikalta yhden sekunnin erolla, mutta sitä huolestuttavampaa oli miehen päivän aikana revennyt rengas, jota ei uusien sääntöjen mukaan saa vaihtaa toisen kuljettajan kanssa. Nähtäväksi jää, kuinka ilmastointiteipillä ja nippusiteillä korjattu rengas kestää seuraavan päivän haasteet.

Ilman vaikeuksia ei selvinnyt myöskään viidenneksi ajanut Daniel Sanders, joka saapui päivän maaliin naama verellä. Mies oli roadbookia lukiessaan osunut kiveen, kaatunut ja halkaissut huulensa kaatuessaan. Hyväntuulinen australialainen ei hurjasta ulkonäöstä huolimatta ollut pienestä vammasta moksiskaan.

Tähän asti hyvin tasaisesti suoriutunut Sam Sunderland oli päivän neljänneksi nopein, mutta nousi kokonaiskilpailun kolmannelle sijalle. Kolmanneksi ajoi Skyler Howes ennen Honda-kaksikkoa Jose Ignacio Cornejo Florimo ja Ricky Brabec. Cornejo Florimolla oli päivän aikana pieniä teknisiä vaikeuksia, mutta hän kiilasi niistä huolimatta itsensä kilpailun kärkeen. Brabec ei puolestaan onnistunut pitämään kiinni strategiastaan olla ajamatta etapin voittoon, kokonaiskilpailussa amerikkalainen on sijalla 8. Etappivoitto oli Brabecin ensimmäinen tämän vuoden Dakarissa.

– Navigointi on todella vaikeaa ja vaatii paljon keskittymistä. Yritin olla voittamatta yhtään päivää ensimmäisellä viikolla, jotta en joutuisi lähtemään reitille ensimmäisenä, sillä se maksaa aina aikaa. Tänäänkin sijoituin hieman korkeammalle kuin olisin toivonut, kertoi Sunderland.

– Kaikki menevät todella kovaa, joten näyttää siltä, että jokaisena päivänä on yritettävä parhaansa, pohti puolestaan kilpailua johtava Cornejo Florimo.

Dakarin tilanne 7 päivän jälkeen:
1. Jose Ignacio Cornejo Florimo (Honda) 28h51.31                     
2. Toby Price (KTM) +0h00.01
3. Sam Sunderland (KTM) +0h02.11
4. Xavier De Soultrait (Husqvarna) +0h02.34
5. Kevin Benavides (Huonda) +0h07.29
6. Joan Barreda Bort (Honda) +0h10.18
7. Skyler howes (KTM) +0h12.27
8. Ricky Brabec (Honda) +0h14.52
9. Daniel Sanders (KTM) +0h16.11   
10. Luciano Benavides (Husqvarna) +0h17.07

Seuraava päivä vie kuljettajat Sakakasta Neomiin. 709 kilometrin kokonaismatkasta erikoiskoetta on 375 kilometriä.

Uusin numero