CF Moto laajentamassa mallistoaan 800- ja 1250-kuutioisiin

CF Moton ja KTM:n tiivistetyn yhteistyön tuloksia saatetaan nähdä julkisuudessa hyvinkin pian. CF Moto 1250 TR-G -grandtourerista esiteltiin jo konseptimalli ja KTM 790 Adventuren tekniikkaan perustuva CF Moto 800 MT:kin on nähty testeissä tuotantovalmiin oloisena.

Erittäin mielenkiintoinen malli tulee olemaan CF Moton keskikokoinen seikkailupyörä 800 MT. Kuten oletettavaa olikin, niin CF Moton ja KTM:n yhteistyömallissa tekniikkapuoli tulee lähinnä KTM:n puolelta. Kaksisylinterinen rivimoottori on suoraan Kotarista ja runkokin vaikuttaa hyvin samanoloiselta. Suurin ero on polttoainetankki, joka CF Motossa on perinteisellä paikallaan. KTM:n sivuille ja alas jatkuva erikoisesti muotoiltu tankki on ilmeisesti sen verran kalliimpi valmistaa kuin perinteinen tankki, että CF Moton kohdalla on päädytty perinteisempään ratkaisuun. Toinen ulkoinen ero on erilainen takahaarukka.

Iskutilavuudeltaan suurin kiinalainen moottoripyörä on uusi CF Moto 1250 TR-G, joka esiteltiin Kiinassa syyskuussa, joskin vielä konseptimallina. Ulkonäöltään se muistuttaa hyvin paljon BMW R1250RT -matkapyörää. Moottori on kuitenkin KTM-perusteinen 1279-kuutioinen V2, josta on puristettu 140 hevosvoiman teho ja 121 newtonmetrin vääntö. Valmistajan mukaan uutuus-grandtourer tullaan varustamaan Brembon jarruilla ja varustukseen kuuluu mm. audiojärjestelmä. Mittariston on huhuttu olevan BMW RT:n tyyppinen erittäin leveä, jopa 12,3-tuumainen. Tuotantoon 1250 TR-G:n pitäisi tulla vuoden 2021 aikana.

Uusin numero