BMW haastaa uudella F850GS:llä Honda Africa Twinin

BMW esittelee viikon kuluttua Milanon kansainvälisessä moottoripyöränäyttelyssä uuden keskiluokan seikkailupyörä F850GS:n.

Kyseessä on F800GS:n korvaava malli, mutta se tulee olemaan sekä rungoltaan että moottoriltaan täysin uusi. Ennakkoarvioiden mukaan BMW on suunnittelussa tähdännyt suoraan Honda Africa Twinin lyömiseen, eli suorituskyvyltään ja teholtaan uutuus tulee olemaan samaa luokkaa.

BMW:n julkaisemalta teaser-videolta selviää, että analoginen mittaristo on saanut väistyä uuden isokokoisen väri-TFT-näytön tieltä. BMW on uudessa keskiluokan Gessussaan ottanut käyttöön sähköisen ride-by-wire -kaasun, jonka mukana varustukseen ovat tulleet mukaan kuljettajan valittavat ajomoodit sekä vakionopeussäädin. Ajovalot perustuvat LED-tekniikkaan.

Moottori tulee F800GS:n tavoin olemaan rivikakkonen. Sytytysväliksi arvaillaan 270 astetta. Iskutilavuudeltaan kasvaneen moottorin arvioidaan tuottavan noin 100 hevosvoiman huipputehon. Rengaskoko on ennakkotietojen mukaan offroadhenkisesti edessä 21 tuumaa ja takana 18 tuumaa. Toisiovetoratkaisuna on kevyt ja vähän tehohäviöitä aiheuttava ketjuveto.

Lisää tietoa pyörästä saadaan tiistaina 7. marraskuuta, jolloin BMW virallisesti esittelee uutuuden Milanon EICMA-näyttelyssä.

Uusin numero