Binder sensaatiomaiseen voittoon Brnossa

Brad Binder yllätti itsensäkin ajamalla Tsekin GP:n voittoon. Kuva: motogp.com

MotoGP-luokan Tsekin osakilpailun kärkikolmikko oli vähintään yllättävä, sillä voittoon ajoi Brad Binder ennen Franco Morbidellia ja Johann Zarcoa.

Tsekin GP:n yllätykset eivät loppuneet aika-ajoon, sillä MotoGP-luokassa voittoon ylsi paitsi uusi kuljettaja, myös uusi tiimi Brad Binderin ajettua jännittävän ja tapahtumarikkaan kuninkuusluokan kilpailun voittoon.

Moto3-luokan kilpailussa kärkeen pääsi kakkosruudusta startannut Gabriel Rodrigo, mutta vasta 7. ruudusta hyvän startin ottanut Albert Arenas nousi pian kärkeen, ja sai hieman kaulaa muihin kuljettajiin Rodrigon lipsahduksen ansiosta. Muut kuitenkin kuroivat eron nopeasti kiinni, ja käytännössä kaikki kuljettajat mahtuivat pian muutaman sekunnin sisään kärjestä.

Arenas onnistui muiden toistavasta haastamisesta huolimatta pitämään kärkipaikan lähes kilpailun puoliväliin saakka, mutta kärkeen noussut Dennis Foggia onnistui puolustamaan paikkaansa. Kilpailun lähetyessä loppuaan Jaume Masia kaatui joutuen keskeyttämään. Vielä viimeisen kierroksen alussa Ai Ogura yritti raivokkaasti löytää ohituspaikkaa Foggiasta, mutta joutuikin itse kierroksen lopussa Arenasin ohittamaksi. Korkeimmalle palkintokorokkeelle kuitenkin nousi Foggia, ensimmäistä kertaa GP-urallaan.

Red Bull KTM Ajon kuljettajat Raul Fernandez ja Kaito Toba ajoivat sijoille 6 ja 11. 

Moto3-luokan top-10:
1. Dennis Foggia (Leopard Racing)
2. Albert Arenas (Gaviota Aspar Team) + 0,205
3. Ai Ogura (Honda Team Asia) + 0,251
4. Niccolo Antonelli (SIC58 Squadra Corse) + 0,381
5. John McPhee (Petronas Sprinta Racing) + 0,509
6. Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) + 0,808
7. Jeremy Alcoba (Kömmerling Gresini Moto3) + 0,889
8. Tony Arbolino (Rivacold Snipers Team) + 1,647
9. Romano Fenati (Sterilgarda Max Racing Team) + 1,648
10. Stefano Nepa (Gaviota Aspar Team) + 8,815

Moto2-luokan kilpailun kärkeen ampaisi kolmospaikalta startannut Enea Bastianini perässään paalumies Joe Roberts ja Jorge Martin. Takana tulevien keskittyessä keskinäiseen kamppailuun Bastianini sai revittyä kaulaa kärjessä. Lopulta Bastianinin takana järjestykseksi vakiintui Sam Lowes, Joe Roberts ja Jorge Martin. Martin kuitenkin putosi ensin Robertsin kyydistä, eikä tämä puolestaan pysynyt Lowesin vauhdissa. Kärjessä kiitänyt Bastianini hallitsi kilpailun kulkua täysin, eikä Lowes kyennyt missään vaiheessa haastamaan italialaista. Kilpailun lopun lähestyessä Roberts alkoi kärsiä pahenevista pito-ongelmista, mutta sai siitä huolimatta keulia maaliin kolmantena.

Red Bull KTM Ajon Jorge Martin oli lopulta maalissa sijalla 8 ja Tetsuta Nagashiman sijoitus oli 11.

Moto2-luokan top-10:
1. Enea Bastianini (Italtrans Racing Team)
2. Sam Lowes (EG 0,0 Marc VDS) + 0,423
3. Joe Roberts (Tennor American Racing) + 5,948
4. Luca Marini (SKY Racing Team VR46) + 8,797
5. Augusto Fernandez (EG 0,0 Marc VDS) + 9,392
6. Marco Bezzecchi (SKY Racing Team VR46) + 10,306
7. Jorge Navarro (MB Conveyors Speed Up) + 10,575
8. Jorge Martin (Red Bull KTM Ajo) + 11,366
9. Hafizh Syahrin (Openbank Aspar Team) + 12,875
10. Aron Canet (Openbank Aspar Team) + 14,266

MotoGP-luokassa parhaiten lähtöruudusta irtosi Fabio Quartararo, mutta Franco Morbidelli nousi kärkeen jo ensimmäisessä kaarteessa, ja alkoi repiä kaulaa tiimitoveriinsa. Myös Aleix Espargaro haastoi Quartararoa voimakkaasti. Takaa kuitenkin nousi Brad Binder, joka nousi näyttävin ohituksin ensin kolmanneksi ja hetken painostuksen jälkeen myös Quartararon ohi toiselle sijalle. Myös Pol Espargaro onnistui ohittamaan Quartararon, mutta ajautui leveäksi ja Quartararo palasi omalle paikalleen. Espargaron vedettyä jälleen mutkan leveäksi tämä osui yhteen Johann Zarcon kanssa ja kaatui.

Quartararolla oli vaikeuksia pidon kanssa ja Zarco onnistui kuittaamaan tämän. Samalla Binder ajoi Morbidellia nopeasti kiinni, ja alkoi hiillostaa tämän takarenkaassa. Binder siirtyikin pian kärkeen ja repi välittömästi kaulaa. Kolmannella sijalla ajanut Zarco sai törmäilystään Espargaron kanssa long lap -rangaistuksen, mutta onnistui rohkealla ja näyttävällä ajolla säilyttämään kolmannen sijansa.

Kilpailu oli täysin kärjessä ajaneen Binderin hallinnassa, ja kun Morbidelli pääsi liian lähelle, Binder kykeni vastaamaan välittömästi. Eteläafrikkalainen ajoikin komeaan voittoon vasta kolmannessa MotoGP-luokan kilpailussaan. Voitto oli samalla KTM:n ensimmäinen. Neitsyyden Brnossa menetti myös toiseksi ajanut Franco Morbidelli, jolle podium-sijoitus oli ensimmäinen MotoGP-luokassa. Kolmannesta sijasta käytiin sen sijaan huima kamppailu, kun Zarcon renkaat olivat täysin loppu jo pari kierrosta ennen maalia, mutta tämä onnistui tekemään Ducatistaan niin leveän, että Alex Rins ei löytänyt ohituspaikkaa, ja ajoi maaliin neljännellä sijalla, aivan Zarcon takarenkaassa kiinni.

MotoGP-luokan tulokset:
1. Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing)
2. Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) + 5,266
3. Johann Zarco (Esponsorama Racing) + 6,470
4. Alex Rins (Team SUZUKI ECSTAR) + 6,609
5. Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP) + 7,517
6. Miguel Oliveira (Red Bull KTM Tech 3) + 7,969
7. Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) + 11,827
8. Takaaki Nakagami (LCR Honda IDEMITSU) + 12,862
9. Jack Miller (Pramac Racing) + 15,013
10. Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini) +15,087

MotoGP-sarja jatkuu jo viikon päästä Red Bull Ringillä ajettavan Itävallan GP:n merkeissä.

Uusin numero