Bezzecchi Intian MotoGP:n voittoon

Jännittävä Intian MotoGP-kilpailu kiristi tilannetta MM-kamppailussa.

Marco Bezzecchin (Mooney VR46 Racing Team) suoritus MotoGP:ssä oli vaikuttava. Italialainen voitti kilpailun 8,649 sekunnin erolla. Jorge Martin (Primac Pramac Racing) antoi kaikkensa radalla, kun Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) ja Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) uhkasivat espanjalaisen kakkospaikkaa. Pramac-kuljettaja hyödynsi Bagnaian kolarin ja kavensi eron mestaruusjohtoon vain 13 pisteeseen.

Mestaruuskamppailun kärkikolmikko johti ensimmäisellä kierroksella Martinin ja Bagnaian otettua salamannopeat startit ja jätettyä paalulta Bezzecchin taakseen. Bagnaia teki kaikkensa varmistaakseen, ettei Martin pääsisi karkuun.

Bagnaia yritti ohittaa jarruissa, Martin yritti estellä, mutta maailmanmestari näytti olevansa tittelin arvoinen. Espanjalainen ajoi leveäksi ja putosi neljänneksi. Samalla Bezzecchi näki tilaisuutensa nousta kärkeen.

Bezzecchi lisäsi vauhtia ja oli pian sekunnin edellä, kun Bagnaialla oli kädet täynnä kolmanneksi nousseen Martinin kanssa. Martin onnistui ohituksessa, kun jäljellä oli 17 kierrosta, ja hänen katseensa oli lukittu pari sekuntia edellä olevaan Bezzecchiin.

Marquez yritti kaikkensa pysyäkseen taistelussa neljännellä sijalla. Vauhti oli kuitenkin liian kovaa Repsol Honda -kuljettajalle, ja hänen eturenkaansa menetti pidon ykkösmutkassa. Espanjalainen palasi kuitenkin nopeasti radalle juuri pistesijojen ulkopuolelle menetettyään vain 10 sekuntia.

Martin yritti kaikkensa päästäkseen ohi, mutta Bagnaia ei luovuttanut. Pian paine kasvoi liian suuriksi Bagnaialle. Pieni virhe sai etupyörän antamaan periksi, ja mestaruustoiveet kärsivät kovan iskun lähimpien kilpailijoiden ollessa nyt kilpailun ensimmäisellä ja toisella sijalla.

Tämä antoi myös Fabio Quartararolle mahdollisuuden nousta palkintokorokkeelle. Yamaha-kuljettaja oli seurannut Ducati-taistelua jonkin aikaa neljänneltä paikalta. Kilpailun johtaja Marco Bezzecchi ajoi lopulta upean voiton ja lisäsi tililleen 25 pistettä.

Martin alkoi kilpailun loppuvaiheissa kärsiä Intian kuumuudesta. Espanjalainen teki virheen lähestyessään ruutulippua. Quartararo huomasi saaneensa mahdollisuuden ja tarttui siihen nousten Martinin eteen.

Quartararo joutui nopeasti Martinin hyökkäyksen kohteeksi joutuen ohitetuksi. Ranskalainen teki kaikkensa saadakseen noustakseen takaisin toiselle sijalle, mutta Martin onnistui puolustautumaan.

Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) kävi hurjaa taistelua Joan Mirin (Repsol Honda Team) kanssa neljännestä sijasta. Eteläafrikkalainen nousi lopulta voittajaksi, mikä kruunasi hänen nousunsa 13. lähtöruudusta.

Johann Zarco (Prima Pramac Racing) sijoittui kuudenneksi ennen Franco Morbidellia (Monster Energy Yamaha MotoGP)  ja Maverick Viñalesia (Aprilia Racing).

Marc Marquez teki uskomattoman paluun ja sijoittui yhdeksänneksi, seitsemän sekuntia ennen kymmenenneksi sijoittunutta Raul Fernandezia (CryptoDATA RNF MotoGP Team).

Ensimmäinen Intian MotoGP tarjosi jälleen uuden käänteen mestaruustaistoon ja pistetilanne on kutkuttava. Seuraava kilpailu ajetaan Japanissa 1. lokakuuta.

MotoGP-pistetilanne:

  1. Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) 292
  2. Jorge Martin (Prima Pramac Racing) 279
  3. Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) 248
  4. Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) 192
  5. Aleix Espargaro (Aprilia Racing) 160
  6. Johann Zarco (Prima Pramac Racing) 157

Uusin numero