Benavides etappivoittoon ja kilpailun kärkeen Dakarin viidentenä päivänä

Vaikeuksien kautta voittoon, ainakin etappisellaiseen. Kevin Benavides jatkaa Dakar-rallia nenä murtuneena. Kuva: DPPI/F.Le Floc’h.

Erittäin vaikea viides päivä aiheutti haasteita kaikille Dakarin kilpailijoille. Päivän nopeimman ajan kellotti loukkaantumisesta ja GPS-laitteen särkymisestä huolimatta Kevin Benavides, joka nousi myös kokonaiskilpailun kärkeen.

Dakarin viides päivä vei kilpailijat Riadista Al Qaisumahiin. Yhteensä reitillä oli pituutta 795 kilometriä, joista 456 ajettiin kelloa vastaan. Päivä oli todella vaikea sekä kivikkoisen maaston että suunnistuksen kannalta. Kaatumisia ja eksymisiä nähtiinkin runsaasti. Nimekkäistä kuljettajista pahimmin kartalta putosivat Adrien Van Beveren ja Ricky Brabec, mutta heidän onnekseen käytännössä kaikilla muillakin oli vaikeuksia, eivätkä aikatappiot muodostuneet ylitsepääsemättömiksi.

Päivän onnistujiin kuului neljänneksi ajanut Lorenzo Santolino. Kolmanneksi nopein oli Toby Price ja kaksi kärkisijaa nappasi Honda-kaksikko Jose Ignacio Cornejo Florimo ja Kevin Benavides. Benavidesin etappivoittoa ei estänyt edes loppuvaiheessa sattunut kaatuminen, jonka yhteydessä miehen nenä murtui ja GPS-laite vaurioitui. Etappivoitollaan Benavides siirtyi myös kokonaiskilpailun johtoon.

Dakarin tilanne viidennen päivän jälkeen:
1. Kevin Benavides (Honda) 20h15.39                                         
2. Xavier De Soultrait (Husqvarna) +0h02.31
3. Jose Ignacio Cornejo Florimo (Honda) +0h03.42                     
4. Toby Price (KTM) +0h03.43
5. Sam Sunderland (KTM) +0h06.16
6. Lorenzo Santolino (Sherco) +0h09.31
7. Skyler Howes (KTM) +0h10.45      
8. Ross Branch (Yamaha) +0h11.05   
9. Joan Barreda Bort (Honda) +0h14.02
10. Luciano Benavides (Husqvarna) +0h14.02

Kuudentena päivänä kilpailijat ajavat yhteensä 618 kilometrin matkan Al Qaisumahista Ha’iliin, jossa ralli pitää päivän tauon.

Uusin numero