Bayliss ja Ducati jälleen yhdessä MM-tasolla

Oli Bayliss

Bayliss ja Ducati yhdistävät jälleen voimansa, tällä kertaa kyseessä on Supersportin MM-sarja 2022 ja Troy Baylissin poika Oli Bayliss. 

Ducati-fanit eivät ole unohtaneet Troy Baylissin Ducatilla ajamia kolmea Superbike-maailmanmestaruustitteliä eivätkä tämän villillä kortilla vuoden 2006 MotoGP-kauden päätöskisassa ajamaa voittoa Ducatilla. Bayliss ajoi kovimmat saavutuksensa Ducatilla, ja suhde australialaisen ja Ducatin välillä on säilynyt siitä asti tiiviinä. 

Nyt Barni Racing Team on ilmoittanut osallistuvansa kaudella 2022 Superbike-luokan ohella Supersportin MM-sarjaan Ducatilla, ja toisena kuljettajana tulee olemaan australialainen Oli Bayliss, Troy Baylissin poika. 

Äskettäin 18 vuotta täyttänyt Oli Bayliss kilpaili kausina 2017 ja 2018 Supersport 300 -luokassa Australian kansallisessa sarjassa sijoittuen molempina kausina loppupisteissä neljänneksi. Kaudeksi 2019 edessä oli vaihto Supersport-luokkaan, jossa ensimmäinen osakilpailuvoitto tuli kaudella 2020 Phillip Islandin kilpailussa. Täksi kaudeksi Oli otti seuraavan stepin siirtyen kilpailemaan Australian sarjan Superbike-luokkaan, jossa hän ehti kaudella voittaa Darwinin osakilpailun.

Viiden kilpailukauden jälkeen on aika ottaa steppi MM-tasolle, kun nuorempi Bayliss siirtyy kilpailemaan Supersportin MM-sarjaan. Australialaisen kuljettajasopimus on kova uutinen, mutta ehkäpä vielä suurempi uutinen on se, että se samalla virallisesti vahvistaa Supersport-luokan laajenevan iskutilavuudeltaan suurempiin pyöriin kaudeksi 2022. Bayliss tulee kilpailemaan sarjassa Ducati Panigale V2 -mallilla, jonka 955-kuutioinen moottori tuottaa vakiona 155 hevosvoimaa. Juuri koulunsa loppuun saanut Oli sanoo olevansa sopimuksesta onnellinen, ja pystyvänsä nyt keskittymään harjoitteluun ja kilpailemiseen, ja vain niihin kahteen asiaan.

Isä Troy Bayliss on sopimuksesta yhtä innoissaan.

-Oli voitti ensimmäisen Superbike-luokan kisansa tällä kaudella Darwinissa, oikeastaan paljon nopeammin kuin kuvittelimme. Siirto Barni Racing Teamiin on suuri mahdollisuus, ja toivon että hän nauttii Ducatin veekakkosella kilpailemisesta yhtä paljon kuin minä.

Barni Racing keskittyy kauden 2022 Supersportin MM-sarjassa nuoriin talentteihin, sillä 18-vuotiaan Baylissin tallikaverina tulee ajamaan 20-vuotias Luca Bernardi. Tämä on Barni Racing Teamille ensimmäinen kerta, kun se kilpailee samalla kaudella MM-tasolla sekä Superbike- että Supersport-luokissa, molemmissa kahden kuljettajan voimin.

Uusin numero