Bautista jatkaa Ducatilla myös tämän kauden jälkeen

Superbiken halllitseva maailmanmestari Alvaro Bautista on tehnyt jatkosopimuksen nykyisen tiiminsä Aruba.it Racing Ducatin kanssa.

Espanjalaiskuljettaja Alvaro Bautista on jo 38-vuotias, mutta ajaa juuri nyt uransa huipulla. Viime kauden maailmanmestari on aloittanut mestaruuden puolustamisen vakuuttavasti, hän on voittanut kauden yhdeksästä ensimmäisestä kilpailulähdöstä kahdeksan, ja johtaa MM-sarjaa 56 pisteen erolla Yamaha-kuljettaja Toprak Razgatliogluun nähden.

Tulevana viikonloppuna WorldSBK-karavaani vierailee Barcelona-Katalonian radalla Montmelossa. Viikonloppu käynnistyi Bautistan lehdistötilaisuudella, jossa espanjalainen ilmoitti tehneensä jatkosopimuksen nykyisen tiiminsä kanssa ensi kaudesta. Sopimus on siis yhden vuoden mittainen, mutta Bautista jättää vielä avoimeksi, että tarkoittaako se että ensi kausi tulisi olemaan hänen viimeisensä huipputasolla. Hän sanoo keskustelleensa ennen sopimuksen allekirjoitusta asiasta perheensä kanssa, ja joutui lopulta tekemään vaikean valinnan jatkaako ratamoottoripyöräilyn MM-tasolla vai viettääkö enemmän aikaa perheensä kanssa. 

-Olen viettänyt 21 vuotta moottoripyöräilyn huipputasolla MotoGP- ja WorldSBK-sarjoissa, ja tunnen olevani juuri nyt erinomaisessa kunnossa niin fyysisesti kuin henkisestikin. Ajaminen on hauskaa ja tiimin kanssa on ilo työskennellä, ja pidänkin tiimiä toisena perheenäni. 

Viime kauden 36 MM-osakilpailulähdöstä Bautista voitti 16 ja kipusi kilpailun päätteeksi podiumille 31 kertaa. Kauden päätteeksi hänet kruunattiin maailmanmestariksi, ja mestaruus oli ensimmäinen Ducati-kuljettajalle sitten kauden 2011, jolloin mestarin nimi oli Carlos Checa.

MotoGP-sarjassa Bautista on kilpaillut niin 125-, 250- kuin MotoGP-luokassakin. Satapiikeissä hän osallistui 67 MM-osakilpailuun ja voitti niistä kahdeksan. Kaksipuolikkaissa hän ajoi niinikään kahdeksan kertaa voittoon 49 kilpailussa. MotoGP-luokassa Bautista osallistui 158 kilpailuun ilman voittoja, mutta nousi podiumille kolme kertaa. Superbikessä hän on kilpaillut kaudesta 2019 alkaen, ensin vuoden Ducatilla, välissä kaksi vuotta Hondalla, kunnes palasi takaisin Ducatille. 139 kilpailusta hänellä on 40 voittoa ja 66 podiumsijoitusta.

Uusin numero