Åstedt podiumille supermotokauden avauksessa

Burt Racingin nuoriso-osasto kävin avaamassa Supermoton kilpakauden menestyksellä Latviassa ajetussa Baltian mestaruussarjan ensimmäisessä osakilpailussa.

Supermoton vuoden 2023 Baltian mestaruussarjan käynnistyi osalta 13.5. Madonan radalla Latviassa. Burt Racingin seuraavan aallon kuljettajat Onni Korkeamäki ja Eemeli Åstedt olivat hypänneet lauttaan ja matkanneet paikan päälle. Molemmat pojat ajavat pelkästään asfaltilla pysyvää S4 luokkaa.

Kisa-aamu aukesi aurinkoisena ja ruuhkaisena. Hyvän raon löytäminen nopealle kierrokselle oli haastavaa, mutta lopulta se onnistui niin, että Onni kellotti viidenneksi nopeimman kierroksen ja Eemeli otti itselleen paalupaikan.

Kauden esimmäinen kilpastartti meni Onnilta penkin alle ja Eemeliltä nappiin. Onni päätyi seitsemänneksi ja Eemeli kärkeen. Seuraavalla kierroksella Eemeli joutui taipumaan toiseksi ja erän edetessä Onni väänsi itsensä neljänneksi. Molemmat pojat ehtivät erässä käydä nurinkin. Onnille tämä tarkoitti useamman sijan pudotusta 11:ksi ja nousua maaliviivalle sijalle kahdeksan. Eemeli oli vetänyt erää johtavan kanssa sen verran kaulaa loppujoukkoon, että ehti ajamaan toisena ruutulipulle ilman ohittelua.

Toisen erän startti sujui Onnilta paremmin kun hän ampaisi valon sammuttua viidenneksi. Eemeli otti ensimmäisen erän tyyliin holeshotin. Tällä kertaa molemmat kuskit pysyivät pystyssä koko erän. Onni joutui luopumaan yhdestä sijasta kierroksella ohitettavien aiheuttaessa ylimääräistä ohjelmaa ollen maalissa kuudes. Eemeli taisteli muiden kilpailijoiden lisäksi myös tekniikkamurheiden kanssa, kun vaihteisto ei suostunut täyteen yhteistyöhön. Tämän seurauksena maaliviiva ylittyi kolmantena. 

Päivän totaalissa Onnille seitsemäs ja Eemelille kolmas sija.

Kuskien kommenteissa toistui lämpö sekä lyhyeksi jääneen valmistaumisjakson haasteet. Suomessa motoa on päästy ajamaan vasta 3-4 viikkoa, ja radat eivät ole auki samoin joka päivä kuten esimerkiksi motocrossissa. Nuorille kuskeille jäi selkeästi jotain hampaankoloon ja katseet on jo käännetty Suomen kauden avaavaan kilpailuun 27.5. Hyvinkään Vauhtipuiston kotiradalla. Baltian mestaruudesta kisataan seuraavaksi Virossa 3.6.

Teksti ja kuva: Burt Racing

Uusin numero