Arlen Ness menehtynyt

Arlen Ness. Kuva: Arlen Ness Motorcycles / Michael Lichter Photography

Yksi maailman kuuluisimmista moottoripyöränrakentajista, Arlen Ness, menehtyi viime perjantaina 22. maaliskuuta 79 vuoden ikäisenä.

Arlen Ness tuskin osasi itsekään arvata, mikä hänen vaikutuksensa moottoripyörien rakentamiselle tulisi olemaan, kun hän 70-luvulla aloitti kustomoimaan keilakilpailujen palkintorahoilla hankkimaansa -47 Harley-Davidsonia autotallissaan. Pian Ness siirtyi täysipäiväiseksi moottoripyörien rakentajaksi ja avasi oman yrityksensä. Ness on tullut tunnetuksi omintakeisesta tyylistään sekä erityisesti maalauksistaan. Paitsi kokonaisia pyöriä, Ness valmisti myös moottoripyörien customointiosia.

Nessin vaikutus moottoripyörien rakentamiskulttuurille on ollut valtava ja mies onkin palkittu elämäntyöstään. Lisäksi hänet on sisällytetty AMA:n Motorcycle Hall of Fameen. Nessin uraan voi tutustua myös Kalifornian Dublinissa sijaitsevassa Arlen Ness Motorcyclesin omassa museossa.

Arlen Ness menehtyi perjantaina 22. maaliskuuta 2019 kotonaan. Hän oli menehtyessä 79-vuotias.

– Moottoripyöräily on ollut upea matka… siitä asti, kun aloitin moottoripyöräilyn, on koko elämäni ollut mahtavaa. Olen tavannut niin paljon upeita ihmisiä, ystäviä ympäri maailmaa. Voimme mennä lähes minne tahansa ja olla ystävien parissa. Se on ollut mahtavaa, kuvaili Ness omaa elämäänsä moottoripyörien parissa.

Arlen Nessin elämäntyötä jatkavat hänen poikansa Cory ja pojanpoikansa Zach, jotka molemmat työskentelevät perheyrityksen palveluksessa.

Uusin numero