Aki Ajo hämillään Moto2-tiiminsä yllättävästä menestyksestä: ”minulla ei ole enää sanoja”

Ajo Motorsport päätti kauden 2017 Moto2-luokan tuplapodiumjuhliin. Kuva: Ajo Motorsport
Aki Ajo on syystäkin tyytyväinen MotoGP-kauden päätyttyä. Mies teki tänä vuonna yhteistyötä KTM:n kanssa myös Moto2-luokassa, jossa kukaan ei uskaltanut toivoa uuden tiimin menestyvän kummoisesti vielä debyyttivuonna. Ajo kuitenkin rakensi kovalla vauhdilla menestystarinan, jolla oli huikea päätös kauden 2017 viimeisissä osakilpailuissa.

– Tämä kauden loppuosa Moto2-luokassa on ollut uskomaton, emme olisi voineet pyytää enempää. Kolmen voiton lisäksi kolme alempaa podiumsijoitusta kolmessa kisassa! Minulla ei ole sanoja kuvata sitä, Ajo ihmettelee.

Lokakuun Australian osakilpailussa parivaljakko Miguel Oliveira – Brad Binder aloitti ensimmäisellä kaksoisvoitollaan sellaisen loppukirin, ettei vastaavaa ole hetkeen nähty. Sama tahti jatkui viikkoa myöhemmin Malesiassa. Nyt viikonloppuna Espanjan Valencian ajetussa finaalissa portugalilainen Oliveira nappasi jo kolmannen peräkkäisen voittonsa Etelä-Afrikan Binderin sijoittuessa kolmanneksi.

Lisäksi lopputuloksissa Oliveira saavutti MM-pronssia ja jatkoi näin Ajo Motorsportin vuoden 2010 Marc Marquezin ensimmäisen maailmanmestaruuden myötä alkanutta rikkoutumatonta mitaliputkea. Osan kaudesta loukkaantumisen takia syrjässä ollut viime vuoden Moto3-luokan maailmanmestari Binder sijoittui kahdeksanneksi.

– Kukaan meistä ei olisi voinut odottaa tätä. En tiedä miten ilmaisisin kiitollisuuteni kaikille. Kiitos kuuluu ajajille, henkilökunnalle, KTM:lle, Red Bullille sekä kaikille yhteistyökumppaneillemme. Ilman heitä emme olisi nyt tässä, Ajo kiittelee.

Ensi vuonna Ajo Motorsport tulee jatkamaan yhteistyötä KTM:n kanssa Moto3- ja Moto2-luokissa.

– Olemme erittäin motivoituneita ensi vuoden suhteen. Meillä on hieno haaste edessä ja kohtaamme sen suurella innolla.

Viime vuonna sekä Moto3- että Moto2-luokissa maailmanmestaruuden saavuttanut suomalaistalli kohtasi haasteita tämän vuoden aikana pikkuluokassa. Hollantilaiskuljettaja Bo Bendsneyder oli lopputuloksissa 15:s ja Italian Niccolo Antonelli 18:s. Valencian osakilpailussa Bendsneyder oli 12:s ja Antonelli 14:s.

– Positiivinen juttu Moto3-luokan kauden finaalissa oli, että molemmat kuljettajat pääsivät maaliin ja saimme MM-pisteitä, vaikka toki olisimme halunneet sijoittua korkeammalle. Nyt alamme valmistautua jo seuraavaan vuoteen, Ajo kiteyttää.

Turkkilaisveljekset Can ja Deniz Öncü tulevat debytoimaan Aki Ajon junioritiimissä kun taas Darryn Binder liittyy Ajon Moto3-tiimiin. Kuva: Ajo Motorsport
Ensi vuonna Red Bull KTM Ajon Moto2-tiimissä jatkavat Oliveira ja Binder. Moto3-luokkaan tiimi teki sopimuksen Brad Binderin pikkuveljen Darryn Binderin kanssa. Lisäksi suomalaistalli tulee ajattamaan juniorisarjassa turkkilaisveljeksiä Can ja Deniz Öncüa KTM:n Moto3-luokan pyörillä.

Moto2-luokan loppupisteet 2017
1. Franco Morbidelli (Kalex) 308 points
2. Thomas Luthi (Kalex) 243 points
3. Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo) 241 points
4. Alex Marquez (Kalex) 201 points
5. Francesco Bagnaia (Kalex) 174 points
8. Brad Binder (Red Bull KTM Ajo) 125 points

Moto3-luokan loppupisteet 2017
1. Joan Mir (Honda) 341 points
2. Romano Fenati (Honda) 248 points
3. Aron Canet (Honda) 199 points
4. Jorge Martin (Honda) 196 points
5. Fabio Di Giannantonio (Honda) 153 points
15. Bo Bendsneyder (Red Bull KTM Ajo) 65 points
18. Niccolo Antonelli (Red Bull KTM Ajo) 38 points

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusin numero