Ajon tiimille kaksoisvoitto Australiassa

Red Bull KTM Ajon kuljettajat Brad Binder ja Jorge Martin olivat omaa luokkaansa Phillip Islandin Moto2-kilpailussa. Kuva: Red Bull KTM Ajo.

Red Bull KTM Ajon Moto2-kuljettajat Brad Binder ja Jorge Martin olivat täysin omaa luokkaansa Phillip Islandin Moto2-kilpailussa.

Vahvoja otteita Phillip Islandin viikonlopun aikana esittäneet Red Bull KTM Ajon Brad Binder ja Jorge Martin jatkoivat samaan tahtiin myös Moto2-luokan kilpailussa. Kukaan ei kyennyt vastaamaan aivan omaa luokkaansa olleen kaksikon vauhtiin.

Terävimmän startin Moto2-kilpailuun otti kakkosruudusta startannut Brad Binder perässään paalulta startannut Jorge Navarro (Beta Tools Speed Up). Hyvän startin viidennestä ruudusta ottanut Jorge Martin nousi ensimmäisissä mutkissa kolmanneksi ohi Luca Marinin (SKY Racing Team VR46). Samalla, kun Martin ohitti Navarron ja nousi toiseksi, kärjen takana Iker Lecuona (American Racing KTM) osui Mariniin, joka kaatuessaan vei myös epäonnisen Marco Bezzecchin (Red Bull KTM Tech 3) mukanaan. Lecuona sai tilanteesta long lap -rangaistuksen.

Binder ja Martin vetivät eroa perässään seuraaviin Navarroon ja Thomas Lüthiin (Dynavolt Intact GP). Lüthi onnistui nousemaan kolmanneksi ja pudottamaan Navarron kyydistään, mutta KTM-kaksikon tahtiin nopeus ei riittänyt. Kärjen takana Lecuona, Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS) ja Tetsuta Nagashima (ONEXOX TKKR SAG Team) tarjosivat huikean taistelun vaihdellen sijoituksia useiden kierrosten ajan.

Kilpailun lopussa Martin näytti hetken olevan Binderiä nopeampi, mutta Martinin päästessä liian lähelle, Binder nosti vauhtiaan ja ajoi turvalliseen voittoon parin sekunnin marginaalilla. Martin puolestaan sai ajaa maaliin toisena selvästi ennen Lüthia. Alex Marquezin sijoittuminen vasta kahdeksanneksi lisäsi mestaruustaistelun jännittävyyttä, sillä Lüthi on vain 28 ja Binder 33 pistettä perässä kärkeä.

Aki Ajo:
Olen todella tyytyväinen tulokseen, mutta oli hieman yllättävää, että olimme niin vahvoja jo perjantaista alkaen. Hienoa, että myös Jorge oli niin vahva ja Brad sai taistella voittonsa eteen, se antaa luottoa tulevaisuuteen. Lisäksi on tärkeää, että Bradin voiton myötä pidämme mestaruustaistelun käynnissä.

Jorge Martin:
Nyt alan ymmärtää pyörää ja sen vaatimaa ajotyyliä. Kilpailu oli todella hyvä: Marinista ja Navarrosta oli tärkeää päästä ohi nopeasti, sillä tiesin, että Brad on vahva ja hän karkaa muussa tapauksessa. Ajo Bradin perässä tuntui hyvältä, fiilis oli parempi kuin warmupissa, ja puristin ehkä vähän liikaakin. Kehityksemme on ollut viime aikoina hyvää, koitetaan jatkaa samaan malliin.

Brad Binder:
Jorge piti minut varpaillani koko kisan, enkä pääsyt häneltä karkuun. Kilpailun lopussa tuli hieman vettä ja minulla oli hieman pitovaikeuksia kakkoskurvissa, ehkä rata oli hieman märempi kuin luulinkaan. Otin siis viimeiset pari kierrosta rauhallisesti ja ajoin maaliin ensimmäisenä. Hieno päivä, aivan täydellinen.

Phillip Islandin Moto2-luokan kilpailun täydelliset tulokset löytyvät MotoGP-sarjan internet-sivuilta.

Uusin numero