Ajon Moto3- ja Moto2-kuskit podiumjahtiin Australiaan

Niccolo Antonelli
MotoGP-sirkus matkaa täksi viikonlopuksi Japanista Australian Philip Islandin radalle. Molemmat Red Bull KTM Ajo -tiimin Moto2-kuskit debytoivat radalla Moto2-luokan pyörän puikoissa. Moto3-luokan tiimi puolestaan hamuaa lisää podiumsijoituksia viime viikonlopun onnistuneen suorituksen jälkeen.

Aki Ajon johtaman Ajo Motorsport tiimin Moto2-kuljettajat Portugalin Miguel Oliveira ja Etelä-Afrikan Brad Binder ovat nyt uuden edessä. Molemmat ovat kertaalleen voittaneet Australian GP:n, Oliveira vuonna 2015 ja Binder vuonna 2016, mutta tuolloin kummatkin ajoivat Moto3-luokan pyörillä. Nyt edessä on ensimmäinen kilpailu Philip Islandin radalla Moto2-ajokeilla.

Kun kaudesta on ajamatta enää kolme osakilpailua, on Oliveira MM-pisteissä neljäntenä 14 pisteen päässä MM-pronssisijaa pitävästä Espanjan Alex Marquezista ja hamuaa luonnollisesti kolmospaikkaa takaisin itselleen. Binder on sijalla 12.

Moto3-luokassa Ajo Motorsport pääsi juhlistamaan ensimmäistä podiumsijoitustaan viime viikonlopun Japanin osakilpailussa, kun Niccolo Antonelli sijoittui toiseksi. Hollannin Bo Bendsneyderin yhdeksäs sija täydensi tiimin menestystä ja osoitti, että myös Ajon johtama pikkuluokan tiimi on vihdoin löytämässä vauhdin. Bendsneyder on MM-pisteissä sijalla 14 ja Italian Antonelli sijalla 17.

teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusin numero