Ajon Moto2-kuljettajat vankistivat MM-johtoaan kaksoisvoitolla

Remy Gardner, Raul Fernandez , Moto2 race, San Marino MotoGP

Muille jäi taas pelkkiä murusia ja jäännöspisteitä, kun Red Bull KTM Ajon Moto2-kuljettajakaksikko Raul Fernandez ja Remy Gardner veivät kaksoisvoiton Misanon osakilpailusta.

Ajon Moto2-tiimille kaksoisvoitto oli jo kauden kuudes. Tuloksista päätellen saattaa kuvitella voittojen tulevan helposti, mutta taistelu oli tiukkaa ja molemmilla kuljettajilla oli tänäänkin ongelmia, joten ykkös- ja kakkossijat maistuivat erityisen hyvälle molempien kuljettajien mielestä. 

Remy Gardner

Paalupaikalta kisaan startannut Raul Fernandez ei ole vieläkään toipunut täysin parin viikon takaisesta kaasukäden leikkausoperaatiosta. Ajettuaan tänään Misanossa voittoon, Fernandez kertoi että viimeisen kolmen kierroksen aikana oikeassa kädessä ei ollut lainkaan tuntoa. Tiimikaveri Remy Gardner puolestaan starttasi kakkosrivistä, mutta ei päässyt lähdössä kärjen vauhtiin ja joutui lukuisilla ohituksilla raivaamaan tiensä ylöspäin, ja vasta kilpailun puolivälissä hän oli ensimmäisen kerran mukana kamppailemassa podiumsijoituksista. Maalissa ero kisan voittaneeseen Fernandeziin oli vain 0,4 sekuntia. Gardner harmitteli viimeisen kierroksen kaarteessa 11 tekemäänsä virhettä, jota ilman hänen nimensä olisi todennäköisesti komeillut tulosluettelon ylimmällä rivillä. Misanon jälkeen Gardner johtaa kuitenkin MM-pisteissä selvällä 34 pisteen erolla kakkosena olevaa tiimikaveriaan, ja Gardner totesikin että 20 pistettä oli mainio saalis viikonlopusta. 

Seuraavan kerran MM-pisteistä taistellaan Amerikan mantereella, kun MotoGP-karavaani siirtyy 1.-3. lokakuuta ajamaan Grand Prix of the Americasin kilpailun Austinin radalla.

Moto2-kisan tulokset, Misano
1. Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) 40:40.563
2. Remy Gardner (Red Bull KTM Ajo) +0.402

3. Aron Canet (Boscoscuro) +0.569

4. Sam Lowes (Kalex) +1.578

5. Marco Bezzecchi (Kalex) +4.920

Moto2, MM-pistetilanne
1. Remy Gardner (Red Bull KTM Ajo) 271 points
2. Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) 237 points

3. Marco Bezzecchi (Kalex) 190 points

4. Sam Lowes (Kalex) 140 points

5. Aron Canet (Kalex) 119 points

Moto2, tiimien MM-pisteet
1. Red Bull KTM Ajo 508 points

2. Elf Marc VDS Racing Team 258 points

3. Sky Racing Team VR46 243 points

4. Inde Aspar Team 142 points

5. Idemitsu Honda Team Asia 139 points

Uusin numero