Ajolle historiallinen tuplavoitto – Tuuli kaatui 5. sijalta

Aki Ajo, Niki Tuuli, KymiRingin hankejohtaja Timo Pohjola ja Suomen Moottoriliiton puheenjohtaja Tapio Nevala Valencian varikolla. Kuva: Nita Korhonen
MotoGP-sarjan kauden finaali oli Aki Ajon johtamien tiimien juhlaa. Red Bull KTM Ajon Moto3-tiimin turkkilainen ajaja Can Öncü voitti Moto3-luokan osakilpailun ja Miguel Oliveira vei nimiinsä Moto2-luokan.

Espanjan Valenciassa tänään ajettu MotoGP-kauden finaali oli Aki Ajon tiimien juhlaa. Red Bull KTM Ajo Junior Academyn ajaja Can Öncü osallistui Valencian osakilpailuun villillä kortilla. Nuorukainen ajoi upeasti voittoon heti ensimmäisessä Moto3-luokan osakilpailussaan. Samalla hänestä tuli 15-vuoden ja 115 päivän ikäisenä historian nuorin GP-voittaja.

Moto3-luokan toiseksi ajoi Espanjan Jorge Martin ja kolmanneksi Iso-Britannian John McPhee. Ajon tiimin Darryn Binder oli 19:s.

Myös Moto2-luokassa Ajon kuljettaja nappasi voiton. Portugalilainen Miguel Oliveria ajoi ykköseksi, hän sai podiumille seurakseen espanjalaiskaksikon Iker Lecuonon ja Alex Marquezin. Ajon tiimin kuljettaja Brad Binder joutui keskeyttämään.

Petronas Sprinta Racingin väreissä uransa toistaiseksi viimeistä Moto2-luokan osakilpailua ajanut Niki Tuuli loisti koko viikonlopun märällä radalla. Suomalainen jäi kuitenkin ruutuun 26 kuivalla radalla ajetuissa aika-ajoissa. Hän nousi kilpailun aikana tasaisesti. Tuulin pyörä lähti kuitenkin hänen altaan, kun hän oli noussut jo viidenneksi ja suomalainen joutui keskeyttämään.

Teksti: Moottoriurheilu.tv